Varza murată este, pentru mulți, „murătura” potrivită pentru tot felul de fripuri și tocane. Dar te-ai gândit vreodată ce se întâmplă în organismul tău atunci când o consumi? Dacă ai ști, ai vrea să mănânci asta și-n toiul verii!
Varza murata, pe langa faptul ca trateaza mahmureala, este buna pentru sanatate deoarece este plina de bacterii bune.
Citește și
Top 10 beneficii pentru sănătate ale lăptișorului de matcă
Citește și
Top 10 beneficii pentru sănătate ale lăptișorului de matcă
In momentul fermentarii, sunt eliberate o serie de bacterii bune sau bacterii benefice care au rolul de a face substantele nutritive din varza sa fie mai usor de absorbit de organismul nostru.
Varza trebuie sa fie murata (procesul de fermentatie naturala) in recipiente de sticla sau din lemn (traditionala este putina de lemn, care se pastreaza in beciuri sau pivnite) si in nici un caz in butoaiele de plastic care au invadat pietele. Trebuie stiut ca fermentatia in plastic extrage toxine periculoase din peretii vasului. De asemenea, sarea folosita pentru fermentare nu trebuie sa fie iodata.
Bacteriile bune care rezulta in urma fermentarii verzei puse la murat au un efect incredibil asupra organismului uman, chiar si atunci cand este vorba despre varza noua, pusa la murat pe timp de vara. Despre ce fenomen este vorba?
Citeste continuarea pe ANTENA SATELOR
Varza trebuie sa fie murata (procesul de fermentatie naturala) in recipiente de sticla sau din lemn (traditionala este putina de lemn, care se pastreaza in beciuri sau pivnite) si in nici un caz in butoaiele de plastic care au invadat pietele. Trebuie stiut ca fermentatia in plastic extrage toxine periculoase din peretii vasului. De asemenea, sarea folosita pentru fermentare nu trebuie sa fie iodata.
Bacteriile bune care rezulta in urma fermentarii verzei puse la murat au un efect incredibil asupra organismului uman, chiar si atunci cand este vorba despre varza noua, pusa la murat pe timp de vara. Despre ce fenomen este vorba?
Citeste continuarea pe ANTENA SATELOR
Citește pe Antena3.ro