Combinaţii recomandate: Fructe acrişoare; fructe dulci-acrişoare.
Conţinut/100 g: calorii – 4; glucide (carbohidraţi) – 0,8 g; lipide (grăsimi) – 0 g; protide (proteine) – 0 g.
Combinaţii recomandate: Fructe acrişoare; fructe dulci-acrişoare.
Combinaţii nerecomandate: Zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri; cereale şi derivate; cartofi; castane; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; lapte; ulei, unt, smântână, margarină, slănină, măsline; verdeţuri cu conţinut moderat de glucide; sare.
Combinaţii neutre: Fructe dulci; fructe uscate; fructe neutre; miere; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă; verdeţuri cu conţinut scăzut de glucide; apă.
Notă: Oţetul este frecvent utilizat pentru condimentarea salatelor şi a diferitelor vegetale crude, atât datorită acţiunii sale aromatizante, cât şi pentru calităţile dezinfectante. Consumarea sa nu este recomandată pentru cei care suferă de hiperaciditate gastrică (de exemplu, în cazurile de gastrită sau ulcer). Eventual, poate fi înlocuit cu zeamă de lămâie. De fapt, oţetul are acelaşi grad de aciditate şi aceleaşi caracteristici de combinare ca şi fructele acrişoare.
Sursa: volumul "Combinaţii alimentare sănătoase" de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche
Citește pe Antena3.ro