x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Skype Translator, dialoghezi într-o limbă străină de care nu ai habar! (VIDEO)

Skype Translator, dialoghezi într-o limbă străină de care nu ai habar! (VIDEO)

28 Mai 2014   •   23:18
Skype Translator, dialoghezi într-o limbă străină de care nu ai habar! (VIDEO)
Sursa foto: © Microsoft Research

Specialiştii care lucrează pentru Bill Gates spun că în scurt timp noua tehnologie pe care au elaborat-o - Skype Translator - va fi capabilă să traducă în timp real discuţia dintre două persoane din ţări diferite, fiecare dintre ele exprimându-se în limba maternă.

Primele vorbe despre Skype Translator au apărut pe piaţă în urmă cu doi ani, dar calitatea a primat, traducerea pe care o asigura la vremea respectivă fiind considerată foarte departe de a fi precisă. După doi ani, echipa ce a studiat tiparele recunoaşterii limbajului la nivelul reţelei neuronale, e mulţumită de rezultatele obţinute, erorile consemnate fiind undeva la 30%.

Într-un clip video postat pe blogul companiei, Microsoft prezintă ca probă traducerea în timp real a dialogului purtat de două persoane, dintre care una vorbeşte în engleză, iar cealaltă în germană.
Fiecare dintre cei doi participanţi la dialog are posibilitatea de a privi traducerea pe ecranul monitorului, aceasta fiind subtitrată. şi poate selecta o voce pentru a o şi auzi.

Microsoft avertizează că totuşi sunt primii paşi făcuţi în acest domeniu, dar că realitatea unui traducător universal, precum în Star Trek, nu mai este la o galaxie distanţă!


×