x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Cel mai bogat român are o avere de 2,1 miliarde de dolari: "Am făcut toate greșelile posibile"

Cel mai bogat român are o avere de 2,1 miliarde de dolari: "Am făcut toate greșelile posibile"

de Redacția Jurnalul    |    21 Noi 2023   •   15:30
Cel mai bogat român are o avere de 2,1 miliarde de dolari: "Am făcut toate greșelile posibile"
Sursa foto: antena3CNN

Averea celui mai bogat român se ridică la 2,1 miliarde de dolari, potrivit clasamentului Forbes.

Antreprenorul Daniel Dines se află pe locul 1.456 în topul bogaților lumii, și ocupă prima poziție în topul celor mai bogați români.

El are 51 de ani, este din Bacău și este cofonator al companiei UiPath. În ultimii ani, averea omului de afaceri a crescut constant. În 2019,el a apărut în revista Forbes ca fiind primul miliardar român care desfășoară afaceri cu roboți software.

"Am făcut toate greșelile posibile", spunea Daniel Dines, într-un interviu pentru Antena 3.

În anul 2021 averea sa era estimată la 6 miliarde de dolari, iar la începutul acestui an, scăzuse la 1.6 miliarde de dolari. Apoi a avut un succes uriaș pe bursă cu compania sa. 

„Ca să construiești un business ai nevoie de a înțelege foarte bine care este dinamica pieței, cum să faci marketing, cum să îți înțelegi clientul, cum se adresezi nevoia unui client. Noi am pornit prin a face o aplicație, fără să înțelegem absolut nimic, și normal că am eșuat.

Am avut noroc că o parte din aplicație, tehnologia pe care am dezvoltat-o era, de fapt, folositoare unui cu totul și cu totul alt segment de business de care noi nu aveam habar și am sfârșit prin a construi o componentă software pe care alte firme o foloseau.

Am vândut câțiva ani software la IBM Microsoft și la alte firme mari care, în particular, foloseau componenta noastră ca să interacționeze cu alte aplicații prin interfața lor grafică.”, a povestit Daniel Dines.

În topul celor mai bogați români se mai află Dragoș Pavăl, cu o avere estimată la 1,7 miliarde de dolari, Ion Stoica, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari şi Matei Zaharia, cu 1,2 miliarde de dolari.

Totodată, cel mai tânăr miliardar din lume are 18 ani, se numește Clemente Del Vecchio, și este fiul lui Leonardo Del Vecchio, fondatorul companiei premium de ochelari Luxottica Group. 

×
Subiecte în articol: bogat Daniel Dines Uipath forbes