x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Enel va finaliza vinderea activelor din România până la jumătatea anului 2023

Enel va finaliza vinderea activelor din România până la jumătatea anului 2023

de Redacția Jurnalul    |    15 Feb 2023   •   22:00
Enel va finaliza vinderea activelor din România până la jumătatea anului 2023
Sursa foto: Hepta

Grupul italian de utilități Enel estimează că va finaliza vânzarea activelor din România până la sfârșitul lunii iunie 2023, spune directorul general, Francesco Starace, citat de Reuters.

"Avem un proces care nu este încă finalizat, dar progresează în direcţia potrivită, şi am selectat un ofertant preferat pentru activele din România. Trebuie să lăsăm ca acest proces să fie finalizat. Cred că va avea loc înainte de finalul lunii iunie", a precizat acesta. 

Activele vor fi cumpărate de către compania de utilități Public Power Corp (PPC), cea mai mare de pe piața din Grecia, care a încheiat deja un acord de exclusivitate pentru achiziție. Valoarea activelor Enel din țara noastră depășește un miliard de euro. 

Enel vrea astfel să-și diminueze datoria la circa 52 de miliarde de euro până la sfârșitul anului. Aceasta se ridica la 70 de miliarde de euro în septembrie 2022. 

Printre alte state aflate pe lista Enel de vindere a activelor mai sunt Peru, Argentina și vrea să se consolideze în Italia, Spania, SUA, Brazilia, Columbia. 

 

×
Subiecte în articol: enel power corp energie utilităţi