x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Rezerva Federală amână începerea reducerilor de dobândă până la sfârșitul anului

Rezerva Federală amână începerea reducerilor de dobândă până la sfârșitul anului

de Redacție Jurnalul    |    13 Iun 2024   •   00:40
Rezerva Federală amână începerea reducerilor de dobândă până la sfârșitul anului

Rezerva Federală a menținut miercuri ratele dobânzilor la un nivel stabil și a amânat începerea reducerilor de dobândă probabil până în decembrie, scrie Reuters.

Rezerva Federală a menținut miercuri ratele dobânzilor la un nivel stabil și a amânat începerea reducerilor de dobândă poate până în decembrie, oficialii prevăzând o singură reducere de un sfert de punct procentual pentru anul în curs, pe fondul creșterii estimărilor privind ceea ce va fi necesar pentru a ține sub control inflația.

Scăderea perspectivei de reducere a ratelor, de la trei reduceri de un sfert de punct procentual observate în proiecțiile Fed din martie, a avut loc în ciuda recunoașterii de către banca centrală, în noua sa declarație de politică monetară, a unor „progrese modeste în continuare” către ținta de inflație de 2% - o îmbunătățire față de declarația din 1 mai. Aceasta înlătură probabil posibilitatea unei reduceri a ratei înainte de alegerile prezidențiale din 5 noiembrie din SUA.

Această mișcare a coincis, de asemenea, cu o creștere de la 2,6% la 2,8% a ratei estimate a dobânzii pe termen lung sau „neutre”, ceea ce indică faptul că factorii de decizie au ajuns la concluzia că economia are nevoie de mai multă reținere pentru a încheia lupta împotriva creșterii prețurilor.

Progresele recente au fost lente, iar oficialii Fed prevăd acum o rată a inflației la sfârșitul anului ușor mai mare, de 2,6% față de 2,4%, cât se anticipa în martie.

Acțiunile americane au menținut creșterile imediat după publicarea declarației și a proiecțiilor actualizate, în timp ce dolarul american și randamentele trezoreriei americane au redus pierderile.

Traderii de contracte futures pe rate au continuat să estimeze că în septembrie va începe relaxarea politicii Fed, cu o a doua reducere probabilă până la sfârșitul anului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rezerva federala aparate dobânzi