x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Bruce Springsteen şi The E Street Band, 22 de concerte în Europa, în 2024

Bruce Springsteen şi The E Street Band, 22 de concerte în Europa, în 2024

de Redacția Jurnalul    |    31 Oct 2023   •   19:30
Bruce Springsteen şi The E Street Band, 22 de concerte în Europa, în 2024

Bruce Springsteen şi The E Street Band revin în Europa anul viitor, cu 22 de concerte.

Cu începere din 5 mai, la Cardiff, în Țara Galilor, rockerul va trece prin Irlanda de Nord, Irlanda și Anglia, alături de spectacole în Franța, Cehia, Italia, Spania, Olanda, Belgia, Germania, Danemarca, Finlanda, Suedia și Norvegia.

Bruce Springsteen și The E Street Band au susținut „cel mai grozav spectacol de pe pământ” (Billboard) în toată Europa în vara trecută și vor reveni triumfal pe continent în 2024 cu 22 de spectacole, a anunțat artistul.

Datele sunt următoarele:

5 mai - Cardiff,

9 mai - Belfast

12 mai - Kilkenny

16 mai - Cork

19 mai - Dublin

22 mai - Sunderland

25 mai - Marsilia

28 mai - Praga

1 iunie - Milano

3 iunie - Milano

12 iunie - Madrid

14 iunie - Madrid

20 iunie - Barcelona

27 iunie - Nijmegen

2 iulie - Werchter

5 iulie - Hanovra

9 iulie - Odense

12 iulie - Helsinki

15 iulie - Stockholm

18 iulie - Stockholm

21 iulie - Bergen

25 iulie - Londra.

În septembrie, Bruce Springsteen, în vârstă de 74 de ani, aflat sub tratament pentru ulcer, și-a amânat concertele, spunând că anularea spectacolelor sunt pentru el "sfâşietoare", dar le promitea fanilor săi că "se va întoarce curând".

Miercuri, echipa sa a anunţat într-un comunicat că Springsteen îşi va amâna toate concertele din 2023 până în 2024 pentru "a se recupera de ulcer".

Springsteen se afla în turneu cu muzicienii săi, "E Street Band", încă de la începutul anului. El a anulat deja două date în august din cauza unei "boli", fără a preciza la momentul respectiv natura bolii.

Cântăreţul din New Jersey, al cărui palmares impresionant de hituri include "Streets of Philadelphia" şi "Dancing in the Dark", este extrem de popular în Statele Unite. Născut într-o familie de origine napolitană-irlandeză din clasa muncitoare, el pune în muzică viaţa de zi cu zi a americanilor, cu influenţe din rock, country, blues şi chiar soul.

Câştigător al unui premiu Oscar pentru "Streets of Philadelphia", a adunat o serie de premii de-a lungul unei cariere îndelungate şi a vândut peste 150 de milioane de discuri. Numai albumul "Born in the USA" s-a vândut în 30 de milioane de exemplare.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: bruce springsteen concerte