x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Două spectacole și un suflet românesc: Cântec pentru lume și Povestea Vorbei la Opera Naţională din Cluj

Două spectacole și un suflet românesc: Cântec pentru lume și Povestea Vorbei la Opera Naţională din Cluj

de Magdalena Popa Buluc    |    19 Oct 2024   •   14:00
Două spectacole și un suflet românesc: Cântec pentru lume și Povestea Vorbei la Opera Naţională din Cluj

În 24 octombrie 2024, de Ziua Națiunilor Unite, îți pregătim o seară specială cu două evenimente artistice de excepție, care îți vor stârni emoții profunde și îți vor aduce bucurie!

CÂNTEC PENTRU LUME este un eveniment unic, ce va aduce pe aceeași scenă nume sonore ale muzicii românești, într-o seară memorabilă, dedicată diversității culturale și valorilor internaționale. Alături de maestrul Gheorghe Zamfir, invitatul special al serii - un simbol al culturii muzicale românești și un virtuoz inegalabil al naiului, care a prezentat sonoritatea inedită a acestui instrument pe cele mai mari scene ale lumii - vor urca pe scenă Irina Sârbu, o voce de aur a jazz-ului românesc, Cezar Cazanoi, un interpret desăvârșit al instrumentelor tradiționale românești, și Cristian Totpati, un talentat taragotist. Alături de ei se va afla Orchestra Operei Naționale Române Cluj-Napoca, sub bagheta maestrului dirijor David Crescenzi!

Spectacolul promite o sărbătoare a diversității culturale și a unității între națiuni, reflectând spiritul Zilei Națiunilor Unite și marcând debutul ediției din acest an a prestigiosului festival „Dumitru Fărcaș”. Te așteptăm joi, 24 octombrie, în Sala Mare a Operei române clujene, să trăiești o experiență muzicală inedită, cu creații muzicale care depășesc barierele lingvistice și culturale, unind audiența prin emoții unice!

POVESTEA VORBEI – În aceeași seară, la Casa de Cultură a Studenților, începând cu ora 19:00, te invităm să pătrunzi într-o lume de basm, printr-un spectacol sincretic care readuce la viață creația lui Anton Pann. Un eveniment care îmbină teatrul, muzica și dansul pentru a da viață povețelor și proverbelor pline de tâlc ale autorului, într-o formă modernă și captivantă.

Prin coregrafia originală a talentatei Vanda Ștefănescu, momentele muzicale deosebite oferite de Anton Pann Ensemble, jocul actoricesc al lui Vlad Gălățianu și mișcările de dans puse în scenă de Andrada Pătrânjel, Iulia Andro și Mihai Petrini, acest spectacol îți va oferi o experiență încântătoare!

 

×