x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Revendicări minereşti

Revendicări minereşti

de Geza Szedlacsek    |    14 Feb 2008   •   00:00
Revendicări minereşti

11:01 • Ştergerea datoriilor istorice ale Companiei Naţionale a Huilei şi salarii mai mari decât cele oferite deja sunt principalele cerinţe ale ortacilor din Valea Jiului. Valul de nemulţumiri s-a amplificat şi mai mult în urma vizitei pe care fostul lider Miron Cozma a realizat-o în Valea Jiului în week-endul trecut.



Ştergerea datoriilor istorice ale Companiei Naţionale a Huilei şi salarii mai mari decât cele oferite deja sunt principalele cerinţe ale ortacilor din Valea Jiului. Valul de nemulţumiri s-a amplificat şi mai mult în urma vizitei pe care fostul lider Miron Cozma a realizat-o în Valea Jiului în week-endul trecut. Minerii au declanşat conflictul de interese, depunând la Directia Muncii şi Solidarităţii Sociale Hunedoara, o serie de revendicari, acestea fiind de ordin salarial, totodată cerându-se şi transformarea Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petroşani în societate naţională prin ştergerea datoriilor istorice.

AMENINŢĂRI. Preşedintele Ligii Sindicatelor Miniere din Valea Jiului, Zoltan Lacataş, a declarat: "Nu vrem să facem circ în Valea Jiului, dar nici nu pot fi de acord ca minerii din Vale să aiba salarii mai mari doar cu câteva procente, aşa cum ne oferă administraţia Companiei Naţionale a Huilei. Timp de o săptămână vom vedea ce se întamplă, timp în care vom negocia cu administraţia. Dacă nu se rezolvă într-o săptămână problemele noastre, vom merge mai departe, aşa cum prevede legea, cu conflictul de muncă. Se poate să se ajungă şi la grevă generală, dar nu dorim una ca asta. În această perioadă activitatea minerilor se desfăşoară normal şi nu sunt întreruperi de muncă. Vom merge la conciliere la Deva, cu administraţia companiei. Dupa aceasta vom lua o decizie”

×
Subiecte în articol: magazin