x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Clotilde Armand își încheie mandatul. ADP Sector 1 a contractat servicii informatice, pentru 91 de zile, în schimbul a 85.000 de euro

Clotilde Armand își încheie mandatul. ADP Sector 1 a contractat servicii informatice, pentru 91 de zile, în schimbul a 85.000 de euro

de Ion Alexandru    |    02 Sep 2024   •   07:20
Clotilde Armand își încheie mandatul. ADP Sector 1 a contractat servicii informatice, pentru 91 de zile, în schimbul a 85.000 de euro

Cu nici două luni înainte ca Primăria Sectorului 1 să schimbe, oficial, conducerea, ca urmare a rezultatelor alegerilor locale din data de 9 iunie 2024, una dintre structurile din subordinea instituției conduse, încă, de edilul USR Clotilde Armand, în speță Administrația Domeniului Public Sectorul 1, a încheiat al cincilea contract succesiv cu aceeași firmă pentru serviciile de mentenanță ale platformei digitale. Este vorba despre un contract care vizează digitalizarea documentelor ADP Sectorul 1, modulul website-ului public și chiar modulul pentru vehiculele staționate neregulamentar. Compania care și-a adjudecat acest contract este singura care a depus oferte la procedura simplificată organizată de ADP Sectorul 1 în acest sens și, conform bazei de date a SEAP, are ca și client, ca instituții de stat, aproape exclusiv, Administrația Domeniului Public Sector 1.

Afacerea a fost anunțată, pe SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice), în data de 23 iulie 2024, când Administrația Domeniului Public (ADO) Sector 1 a publicat un anunț de participare prin intermediul căruia a făcut cunoscut faptul că intenționează să contracteze servicii de mentenanță software aferente Platformei integrate denumite „Digitalizare documente”, la care se adaugă servicii de găzduire virtuale, pentru Administrația Domeniului Public Sector 1.

Conform instituției contractante, „pentru a asigura un climat optim și un mediu adecvat de lucru tuturor angajaților din instituție, precum și pentru asigurarea cerințelor de suport, instruire și depanare a sistemului informatic integrat, se impune achiziționarea unor servicii de mentenanță pentru platforma aflată în posesia Administrației Domeniului Public Sector 1, platformă care este compusă dintr-un număr de nouă module, în baza unui program bine definit pentru categoriile de servicii preventive și în baza unor termene de intervenție optime pentru categoriile de servicii”.

În documentația de atribuire se mai precizează că implementarea unui sistem integrat de mentenanță a modulelor și serviciilor „va duce la optimizarea și la eficientizarea costurilor”.

 

Platforma centralizează și parcarea neregulamentară

Astfel, se precizează, în aceeași documentație citată anterior, că, în prezent, Administrația Domeniului Public Sector 1 este dotată cu o platformă integrată, denumită „Digitalizare documente”, compusă din mai multe module pentru care firma care urma să fie contractată să ofere serviciile trebuie să asigure mentenanța.

Concret, este vorba despre un modul circuit documente (CID) și despre un modul de mentenanță electronică (SE); despre un modul portal demersuri cetățeni (PDC); despre un modul portal servicii electronice (PSE); despre un modul pentru aplicații mobile (AM); despre un modul pentru rezervări aplicații online pe calendar (RC), despre un modul website public (WP); despre un modul vehicul estaționate neregulamentar (AVSB) și despre un modul pentru soluții de securitate și cloud (SSC).

În sarcina operatorului angajat intră și obligația de a pune la dispoziție și resursele necesare găzduirii resurselor virtuale în infrastructura de tip Private Cloud, securizată și redundantă.

 

Un singur ofertant interesat de această afacere

Termenul de prestare a acestor servicii ce urmau a fi contractate se încheie în 91 de zile de la data semnării contractului, iar serviciile vor fi prestate la sediul ADP Sectorul 1. Pentru atribuirea acestei afaceri, Administrația Domeniului Public Sector 1 a organizat o procedură simplificată de selecție de oferte, punând la bătaie un buget maxim estimate la 348.000 de lei fără TVA.

La această procedură simplificată, a fost depusă o singură ofertă, care a și fost declarată admisibilă, iar, la data de 7 august 2024, Administrația Domeniului Public Sector 1 a încheiat contractul nr. 120/2024, la o valoare negociată egală cu bugetul alocat inițial, adică de 348.000 de lei cu TVA, respectiv de 414.120 de lei cu TVA inclusă (84.514,3 euro).

Compania care și-a adjudecat acest contract se numește SC AGDA Consulting CMPY SRL, din Sectorul 1, cu sediul în Piața Amzei, firmă care, potrivit datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), a luat ființă în data de 24 ianuarie 2014, având ca obiect de activitate „activități de servicii de tehnologia informației și activități de realizare a softului la comandă”. Fondatorii au fost Alexandru Mihail Anghel (cu 95% din capitalul social) și Gheorghe Anghel (cu 5% din capital social). Pe 12 iulie 2017, Anghel Gheorghe a decis să-i cesioneze lui Alexandru Mihail Anghel tot capitalul social deținut la această companie și să părăsească firma. Primul, care este tatăl celui de-al doilea, a fost, în urmă cu mai mulți ani, membru în Consiliul de Administrație al Metrorex SA.

 

Adjudecări de servicii identice, pe bandă rulantă, începând cu anul 2022

SC AGDA Consulting CMPY SRL are ca și client de stat aproape exclusiv Administrația Domeniului Public Sector 1. Conform bazei de date a SEAP, firma a mai derulat, în 15 martie 2021, un contract și cu Consilul Județean Argeș, având ca obiect furnizarea unei soluții informatice de administrare a arhivei din cadrul proiectului cu titlul „Implementarea unor măsuri și instrumente adecvate îmbunătățirii proceselor administrative în CJ Argeș“, contract în valoare de 130.000 de lei fără TVA.

Pentru ADP Sector 1, compania în cauză a primit, începând cu 2022, cinci contracte, având ca obiect prestarea de servicii de mentenanță software pentru Platforma integrată „Digitalizare documente” și servicii de găzduire a serverelor virtuale, în valoare totală de 1.933.155 de lei cu TVA (394.521,43 euro). Primul contract, în valoare de 450.000 de lei fără TVA, a fost parafat la 28 iulie 2022. Al doilea contract, de 174.000 de lei fără TVA, a fost încheiat la data de 13 aprilie 2023. Al treilea contract, în valoare de 478.500 de lei fără TVA, a fost încheiat la data de 5 iulie 2023. Al patrulea contract, în valoare de 174.000 de lei fără TVA, a fost adjudecat la data de 16 mai 2024, iar ultimul contract, în valoare de 348.000 de lei fără TVA, a fost parafat la data de 7 august 2024.

ADP Sectorul 1 este condusă, în calitate de director general, de Simona Oancea, și este instituția care, în precampania electorală pentru alegerile locale, a încheiat, 13 martie 2024, celebrul contract de amenajare a pistei de pumptrack din strada Dridu nr. 1A, pentru care a plătit 3.565.059,54 de lei fără TVA. A doua zi după inaugurarea la care a participat și Clotilde Armand, ANPC a închis obiectivul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×