x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Delia abia aşteaptă startul celui de-al 6-lea sezon “X Factor”! La concurenţă cu Brenciu, Bănică jr şi Carla’s Dreams, solista ar face orice ca învingătorul să fie din tabăra ei: “Suntem prieteni, dar ne vom lupta din greu pentru marele premiu”

Delia abia aşteaptă startul celui de-al 6-lea sezon “X Factor”! La concurenţă cu Brenciu, Bănică jr şi Carla’s Dreams, solista ar face orice ca învingătorul să fie din tabăra ei: “Suntem prieteni, dar ne vom lupta din greu pentru marele premiu”

09 Sep 2016   •   18:16
Delia abia aşteaptă startul celui de-al 6-lea sezon “X Factor”! La concurenţă cu Brenciu, Bănică jr şi Carla’s Dreams, solista ar face orice ca învingătorul să fie din tabăra ei: “Suntem prieteni, dar ne vom lupta din greu pentru marele premiu”

Cel mai exploziv show din România se reia astăzi, de la ora 20.30, la Antena 1. După sute de audiţii, interpretări în bootcamp şi apoi în marea finală, se va alege câștigătorul, care va fi recompensat cu premiul de 100.000 de euro. La ce să ne aşteptăm de la noul sezon ne spune Delia, răsfățata juriului “X Factor”.

Jurnalul Naţional: După 5 ediţii ale concursului X Factor, ce aşteptări mai ai? Crezi că mai pot apărea concurenţi care să vă surprindă?

Delia Matache: Ăsta e factorul surpriză! De fiecare dată suntem surprinși de oameni noi, cu talente noi și multe lucruri de spus. Am așteptări foarte mari! X Factor a demonstrat în fiecare an că naște artiști care nu mor odată cu terminarea concursului.

 

Ce atuuri trebuie să aibă un concurent pentru a câştiga?

Dorință, pasiune, să fie dedicat. Pe lângă voce și toată aura de artist, trebuie să aibă si acel ceva care nu poate fi descris în cuvinte neapărat, dar face diferența dintre un artist adevărat și un „wanna-be”.

 

Cum te împaci cu colegii de la masa juriului?

Ne împăcăm foarte bine, există o chimie bună între noi. Dar asta nu înseamnă că la un moment dat, într-o anumită etapă a concursului, nu intervine concurența. În audiții suntem ca frații, jurizăm valoarea celor care ni se prezintă. Apoi, în bootcamp și în finale, fiecare luptă pentru marele premiu. Ne întâlnim și în afara concursului. Suntem prieteni și colegi mai presus de orice.

 

Cum l-aţi primit pe Carla’s Dreams? Ce aduce nou în concurs?

L-am primit cu brațele deschise. Eu am fost mai puțin curioasă, pentru că îl cunosc și lucrăm împreună, dar ceilalți membri au fost ceva mai interesați. Sunt singurul membru din juriu care știe cum arată! Ce aduce nou în concurs? O față nouă!

 

Mai ţii legătura cu foşti concurenţi? L-ai ajutat pe vreunul să urce în carieră?

Da, țin legătura cu foarte mulți, inclusiv cu persoane cărora nu le-am fost mentor. Am colaborat și o să mai colaborez atunci când o să fie un proiect interesant, sunt deschisă. E mult zis „să îi ajut”. Mai mult s-au ajutat singuri, dar pot spune că a existat și există o cale de comunicare prietenească.

 

 

Tu şi soţul tău vă peteceţi vacanţele în locuri inedite. Unde aţi fost anul acesta şi unde plănuiţi să vă mai duceţi?

Anul acesta am fost destul de ocupați cu multe proiecte: X Factor, iUmor, turnee, sesiuni foto, filmări de clipuri plus pregătiri pentru două concerte mari. Vreau să ajungem în toată lumea, vreau să vedem tot globul. Până acum, cea mai frumoasă călătorie a fost un tur de forță între Thailanda de Sud, Vietnam, Cambodgia şi Lhaos. A fost cea mai aventuroasă și impresionantă călătorie a noastră, pe care avem de gând să o refacem după sărbătorile de iarnă.

 

Pe plan muzical, ce le pregăteşti fanilor?

În curând lansez videoclipul piesei „Cine m-a făcut om mare”, iar în decembrie cel pentru „Fulg”. Ambele piese se regăsesc pe cel mai recent album al meu, „Deliria”.

 

Tu cânţi numai live. Cât e de greu să faci faţă unui concert?

Consider „cânți live” un pleonasm. Nu îmi imaginez altfel actul de a cânta… doar live. Problema nu este un concert, problema este când ești într-un turneu și ai o serie de concerte zilnic sau, în anumite cazuri, chiar și două concerte în aceeași zi. Apar probleme firești: efectiv obosești, îți obosește vocea, nu ai timp să te refaci. Trebuie să îți găsești tot felul de trucuri: vocalize speciale pentru voce obosită, pauză vocală între evenimente și cât se poate de multă odihnă.

 

Ai „furat" ceva de la vreun concurent X Factor?

Doar energia bună și emoțiile.

 

Ai un stil aparte de a te îmbrăca. Cum şi în funcţie de ce îţi alegi ţinutele?

Uneori sunt absolut la întâmplare, alteori în funcție de starea pe care o am. Cel mai important este, pe cât posibil, ca ținuta să fie cât mai confortabilă, ăsta e principalul aspect. De cele mai multe ori eu îmi fac ținutele, alteori, pentru ședințe foto sau filmări, apelez la un stilist.

 

Uimeşti şi prin frizurile cu care apari în emisiune. Tu vii cu ideile?

În mare parte da, dar suntem o echipă și lucrăm împreună la tot ce înseamnă hairstyle și make up.

 

Care este atuul tău? De ce te iubesc fanii?

Faptul că nu am prefabricat nimic niciodată și că nu sunt diferită când sunt în fața televizorului, când cânt sau în realitate. Oamenii simt asta și apreciază.

 

Puţini ştiu că ştii să cânţi la mai multe instrumente. Care sunt acestea şi cum ai învăţat?

Flaut, pian, studiez percuție, încerc să învăț să cânt la chitară și o să-mi măresc gama de instrumente de suflat pentru că tehnica de suflură îmi permite să încerc și alte instrumente, cum ar fi saxofonul, clarinetul sau naiul. O parte le-am învățat în școală, de mică.

 

Pe lângă talent, ai şi mult sex-appeal. Cum te îngrijeşti?

Nu am ținut niciodată o dietă, dar încerc să găsesc un echilibru în tot ce mănânc. În schimb, alerg, fac exerciții de câte ori am ocazia. Nu sunt genul de om pe care o să-l găsiți în sală, ci mai degrabă într-un parc.

 

Cum te-ai simțit când ai cântat în deschiderea concertului Rihannei?

E faină senzația să cânți pe aceeași scenă. Și mi-a plăcut că oamenii din bandul ei au venit în backstage când cântam să ne asculte, iar la final ne-au felicitat personal. A fost un vibe aparte. În rest, publicul român este familiarizat cu mine, iar eu de asemenea. Nu a fost prima oară când am cântat în Piața Constituției.

 

Câte perechi de pantofi ai?

Habar n-am. Purul adevăr. Cine își numără perechile de pantofi?

 

×