x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Messi, Iniesta, Puyol, Eto'o şi Fabregas au fost citaţi într-un proces al lui Joan Laporta.

Messi, Iniesta, Puyol, Eto'o şi Fabregas au fost citaţi într-un proces al lui Joan Laporta.

08 Iun 2011   •   08:03
Messi, Iniesta, Puyol, Eto'o şi Fabregas au fost citaţi într-un proces al lui Joan Laporta.

Jucatorii Barcelonei, Lionel Messi, Andres Iniesta si Carles Puyol, Samuel Eto'o (Inter Milano) si Cesc Fàbregas (Arsenal) au fost citati intr-un proces intentat de un impresar turc fostului presedinte al clubului catalan, Joan Laporta, informeaza Sport.es.

Potrivit sursei citate, cei cinci fotbalisti trebuie sa declare cati bani au primit si cine i-a platit pentru a fi prezenti in urma cu doi ani, in Uzbekistan, unde au supervizat antrenamentele echipei FC Bunyodkor.

Impresarul turc, Bayram Tutumlu, l-a dat in judecata pe Laporta, considerand ca acesta nu a respectat un acord incheiat intre cele doua parti, respectiv ca presedintele de atunci al Barcelonei sa-i achite 10% din comisionul pe care urma sa-l primeasca el sau gruparea spaniola pentru respectiva actiune.

Tutumlu sustine ca Laporta a obtinut trei milioane de euro de la FC Bunyodkor in schimbul unui acord in baza caruia mai multi componenti ai echipei spaniole s-au deplasat in Uzbekistan pentru a superviza antrenamentele echipei FC Bunyodkor. Banii ar fi fost depusi intr-un cont din Elvetia apartinand cabinetului de avocatura detinut de Laporta - Laporta & Arbos.

Impresarul mai sustine ca el a fost cel care l-a pus in contact pe Laporta cu magnatul uzbek Miraldil Djalalov, cu care ajunsese la un acord pentru organizarea mai multor actiuni de promovare a Uzbekistanului, printre acestea aflandu-se si doua amicale intre Barcelona si Budyonkor.

Jucatorii au fost citati pentru data de 10 octombrie, cand va fi audiat si actualul presedinte al clubului FC Barcelona, Sandro Rosell.

×