x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Guardiola: "Real Madrid nu poate decide cine joacă şi cine nu!"

Guardiola: "Real Madrid nu poate decide cine joacă şi cine nu!"

03 Mai 2011   •   10:37
Guardiola: "Real Madrid nu poate decide cine joacă şi cine nu!"
Sursa foto: /Reuters

Antrenorul Barcelonei, Josep Guardiola, a declarat că Real Madrid nu poate decide cine poate juca sau nu ci doar UEFA poate face acest lucru, declaraţia lui fiind un răspuns la afirmaţiile secundului madrilenilor, Aitor Karanka, care a apreciat că meciul de marţi a trecut în "plan secund".

"Sunt 109 ani de istorie, însă Real Madrid nu poate decide cine poate juca sau nu. Asta decide UEFA. Marţi, la 21:45, pe teren vor ieşi 11 jucători fantastici ai Realului. Dacă Real nu este de acord cu sancţiunile, serviciul său juridic poate face apel. Noi nu arbitrăm, nu dăm sancţiuni, noi doar ne distrăm şi vrem să jucăm bine", a declarat Guardiola.

Antrenorul blau-grana vrea ca lumea să vină în număr cât mai mare la stadion pentru a vedea un meci "dificil, dar pentru care toată lumea s-a pregătit": "E bine că de marţi terminăm cu această serie de patru meciuri cu Real. Voi încerca să uit de acuzaţii şi proteste şi să mă concentrez doar la meci. Vom juca pentru a ajunge în finală, nu jucăm pentru a elimina pe Real Madrid, nu noi am ales să jucăm cu ei, sorţii au decis".

Guardiola a apreciat că omologul său de la Real, Jose Mourinho, "care a stat cinci ani la Barcelona", ştie valorile care se transmit jucătorilor încă de mici: "Real Madrid poate să creadă că nu suntem fair-play, dar eu nu cred. Antrenorul Realului a lucrat aici şi ştie că de mici încercăm să-i educăm pe jucători. Dovadă este că mâine avem în lot 14 jucători crescuţi aici".

Pentru Guardiola cea mai bună veste a zilei de luni a fost revenirea lui Eric Abidal. "Medicii şi oncologul ne-au spus că starea lui este perfectă. A slăbit şi are nevoie de timp să revină în formă, dar cel puţin îl vom avea pe bancă", a spus Guardiola despre Abidal.

Aitor Karanka a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că semifinala retur a Ligii Campionilor de marţi, de la Barcelona, a trecut pe "planul doi", după decizia UEFA de a respinge memoriul grupării madrilene. "După decizia UEFA, tot ceea ce contează la meci trece în alt plan. În fotbal există valori. Meciul de marţi trece în plan secund. Însă, în ciuda tuturor, noi suntem Real Madrid, avem un blazon. Real Madrid va face faţă aşa cum a făcut în 109 ani de istorie. Astăzi, UEFA nu a sancţionat ceva ce trebuia sancţionat conform regulamentului. Am văzut imagini cu jucătorii Barcei care nu au respectat regulile de fair-play, cu insulte rasiste şi doi jucători ai Realului care nu au făcut nimic şi care nu vor fi în teren (Pepe şi Sergio Ramos). (...) Nu fac declaraţii contra UEFA, sunt lucruri care pot fi verificate", a declarat Karanka.

Meciul FC Barcelona - Real Madrid, din manşa secundă a semifinalelor Ligii Campionilor, va avea loc, marţi, de la ora 21:45. În tur, Barça s-a impus cu scorul de 2-0.

×