x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Messi a devenit cel mai bun marcator al Barçei într-un sezon!

Messi a devenit cel mai bun marcator al Barçei într-un sezon!

13 Apr 2011   •   10:30
Messi a devenit cel mai bun marcator al Barçei într-un sezon!
Sursa foto: /AFP

Autorul golului prin care Barcelona a învins, marţi seară, în deplasare pe Şahtior Doneţk, scor 1-0, în returul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, Lionel Messi a mai bătut un record al echipei blau-grana, ajungând la 48 de goluri marcate în cele 46 de meciuri pe care le-a disputat în acest sezon!

Este pentru prima dată în istoria de 112 ani a Barçei când un jucător marchează 48 de goluri într-un singur sezon! Starul argentinian l-a depăşit astfel pe brazilianul Ronaldo, care reuşea la mijlocul anilor 90 să înscrie de 47 de ori în 49 de jocuri în singurul său sezon jucat în tricoul Barcelonei.

Messi, care în stagiunea 2009-2010 a bifat 47 de goluri, îşi va îmbunătăţi recordul în cele opt partide pe care le mai are de disputat până la finalul sezonului. Vor fi chiar nouă dacă Barça se va califica pentru finala Ligii Campionilor

Din cele 175 de goluri reuşite de Messi pentru Barçei, 98 au venit în urma unor pase de la coechipieri, 17 fiind "assist"-uri ale brazilianului Dani Alves, la fel cum s-a îmtâmplat şi în returul cu Şahtior.

Iată cum sunt împărţite golurile lui Messi sezonului 2010-2011:

Liga Campionilor (10 meciuri): 9 goluri

Primera Division (28 meciuri): 29 goluri

Copa del Rey (6 meciuri): 7 goluri

Supercupa Spania (2 meciuri): 3 goluri

×