x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mircea Lucescu laudă finalistele Ligii Campionilor.

Mircea Lucescu laudă finalistele Ligii Campionilor.

24 Mai 2011   •   11:25
Mircea Lucescu laudă finalistele Ligii Campionilor.

Tehnicianul roman Mircea Lucescu a declarat azi, intr-un interviu acordat site-ului oficial al UEFA, ca se asteapta la o finala extrem de spectaculoasa a Ligii Campionilor, deoarece Manchester United si FC Barcelona sunt cele mai bune echipe de pe continent.

"Ambele formatii au o mare experienta in spate si doi mari antrenori, unul dintre ei foarte tanar. Alex Ferguson a castigat tot si este un exemplu pentru toti antrenorii. Josep Guardiola este crescut de Barcelona si are in fata o mare cariera. Nu imi imaginez ca unul dintre cei doi antrenori sa pregateasca alta echipa. Jocul celor doua formatii reflecta modul de vedere al fotbalului al celor doi tehnicieni", a spus Lucescu.

"Barcelona are jucatori mult mai tehnici si o organizare mai buna cu ajutorul careia controleaza jocul si dicteaza ritmul. United este superioara in plan fizic si are jucatori rapizi care verticalizeaza imediat jocul. Sunt extrem de periculosi pe spatii largi si pe contraatac. Manchester mai are si avantajul ca finala se joaca in Anglia", a mai preciat antrenorul lui Sahtior Donetk.

Lucescu este de parere ca argentinianul Lionel Messi este cel mai bun fotbalist din Liga Campionilor. "Este fantastic, incredibil, la fel ca si Cristiano Ronaldo sau Wayne Rooney. Publicul si suporterii iubesc astfel de jucatori. Liga Campionilor devine pe an ce trece mult mai spectaculoasa si mai interesanta pentru cluburi. Pentru antrenori si pentru echipe este foarte important sa participe".

Finala Ligii Campionilor, dintre echipa engleza Manchester United si formatia spaniola FC Barcelona, se va disputa sambata, de la ora 21:45, pe stadionul Wembley din Londra.

×