x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international SURPRIZĂ uriașă. Maroc s-a calificat în semifinale. Prima echipă din Africa care ajunge în careul de ași

SURPRIZĂ uriașă. Maroc s-a calificat în semifinale. Prima echipă din Africa care ajunge în careul de ași

de Redacția Jurnalul    |    10 Dec 2022   •   17:10
SURPRIZĂ uriașă. Maroc s-a calificat în semifinale. Prima echipă din Africa care ajunge în careul de ași
Sursa foto: Hepta

Reprezentativa națională de fotbal a Marocului s-a calificat sâmbătă în semifinala Cupei Mondiale din Qatar, eliminând în sferturi echipa Portugaliei, scor final 1-0, cu un gol marcat de En Nesyri, în prima repriză. Marocul devine prima țară africană ajunsă în această fază la un turneu final mondial

În ciuda unei posesii mai bune a portughezilor, marocanii au avut mai multe ocazii de poartă în prima repriză, cu un total de 7 șuturi spre poartă, față de doar 3 ale lusitanilor.

Youssef En Nesyri a marcat unicul gol al meciului în minutul 42 (1-0). Acesta a valorificat o centrare ideală în fața porții de la Attiat-Allah, înscriind cu capul după o săritură cu o detentă impresionantă, profitând și de o ieșire inoportună a portarului Diogo Costa.

Portughezii au forțat în repriza secundă, aruncându-l în luptă și pe Cristiano Ronaldo, care nu a început titular, însă acesta nu a făcut diferența.

Ocazii mari la ambele porți ar fi putut schimba soarta partidei, însă s-a ajuns în minutele suplimentare cu același scor.

Aboukhlal a ratat apoi inexplicabil o situație de unu la unu cu Costa, șutând neglijent direct în acesta. Pepe a trecut apoi pe lângă egalare când mai erau doar 2 minute de joc, lovitura sa de cap din apropiere trecând puțin pe lângă poartă.

Maroc a obținut astfel calificarea în semifinale, din postura primei echipe naționale africane care ajunge în această fază la un Campionat Mondial.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Update Youssef En-Nesyri a marcat pentru Maroc în minutul 42

Stire initiala Cel mai bun marcator din toate timpurile al Portugaliei, cu 118 goluri în 195 de apariții, Ronaldo a fost lăsat pe bancă la victoria de marți cu 6-1 în fața Elveției, în 16-imile de finală, unde Ramos, în vârstă de 21 de ani, a marcat trei goluri la doar a patra sa apariție.

Ronaldo, în vârstă de 37 de ani, s-a supărat că a fost lăsat pe tușă de selecționerul Fernando Santos în ajunul meciului, iar federația portugheză de fotbal a fost nevoită apoi să dezmintă informațiile potrivit cărora căpitanul lor ar fi amenințat că va părăsi turneul.

Santos a făcut o singură schimbare sâmbătă, după acea victorie convingătoare, Ruben Neves intrând în locul lui William Carvalho, în timp ce omologul său marocan Walid Regragui a fost nevoit să își remanieze apărarea după ce Nayef Aguerd și Noussair Mazraoui au fost excluși din cauza accidentărilor.

Absența celor doi este o lovitură majoră, Yahia Attiat Allah intrând pe postul de fundaș stânga în locul lui Mazraoui, iar Jawad El Yamiq înlocuindu-l pe Aguerd.

Existau, de asemenea, îngrijorări cu privire la condiția fizică a căpitanului Romain Saiss și a mijlocașului Sofyan Amrabat, dar ambii vor juca.

Echipe:

Maroc: Yassine Bounou, Achraf Hakimi, Romain Saiss, Jawad El Yamiq, Yahya Attiat-Allah, Sofyan Amrabat, Selim Amallah, Azzedine Ounahi, Hakim Ziyech, Soufiane Boufal, Youssef En-Nesyri.

Portugalia: Diogo Costa, Diogo Dalot, Pepe, Ruben Dias, Raphael Guerreiro, Bruno Fernandes, Otavio, Bernardo Silva, Ruben Neves, Joao Felix, Goncalo Ramos

(sursa: Mediafax)

×