x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel rămâne cea mai puternică femeie din lume, potrivit Forbes

Angela Merkel rămâne cea mai puternică femeie din lume, potrivit Forbes

de Istvan Deak    |    22 Mai 2013   •   15:55
Angela Merkel rămâne cea mai puternică femeie din lume, potrivit Forbes

Cancelarul german Angela Merkel rămâne, şi în acest an, femeia cea mai puternică din lume, urmată fiind de preşedintele Braziliei, doamna Dilma Rousseff şi apoi de Melinda Gates, filantrop şi femeie de afaceri americană, potrivit listei anuale a revistei Forbes, dată publicităţii miercuri.

Este a treia oară consecutiv când Merkel se impune în fruntea acestui clasament al femeilor celor mai puternice din lume, constată AFP.
Franţuzoaica Christine Lagarde, directoarea FMI, a mai urcat un loc, comparativ cu anul trecut, fiind acum pe locul şapte.

Hillary Clinton şi-a pierdut locul al doilea de anul trecut, după ce a părăsit Departamentul de Stat al SUA. Dar este pe 5, după Prima Doamnă a SUA, Michelle Obama, care a trecut de pe 7 pe 4.

Cea mai tânără de pe această listă, încă dominată de femei americane, rămâne excentrica Lady Gaga (27 de ani, locul 45) şi cea mai bătrână, regina Elizabeth a Marii Britanii (87 de ani, locul 40).

Din 26 de ţări

Cele mai puternice 100 de femei din lume provin din zona tehnologiei, businessului, presei, politicii, lumii spectacolului, organizaţii caritabile sau sunt miliardare. Puterea lor a fost determinată de Forbes în funcţie de banii lor, de puterea lor mediatică şi de influenţa lor. Doamnele reprezintă un număr de 26 de ţări.

Un sfert dintre ele (24) sunt directori sau manageri de companii care au generat venituri combinate pentru 2012 de 893 de miliarde de dolari.
Printre cele care au reuşit în domeniul tehnologiei figurează Sheryl Sandberg (Facebook, locul 6), Virginia Rometty (IBM, locul 12), Ursula Burns (Xerox, locul 14), Meg Whitman (Hewlett-Packard, locul 15) şi Marissa Mayer (Yahoo!, locul 32).

Nouă dintre ele sunt şefi de stat (preşedintele sud-coreean, Park Guen-hye, îşi face intrarea în listă pe locul 11).

153 de milioane de persoane, cu ochii pe ele

Audienţa cumulată de aceste 100 de femei pe reţeaua de socializare Twitter este de 153 de milioane de persoane!
Printre europene le putem consemna pe directorul general al Burberry, Angela Ahrendts (locul 53), designerul Miuccia Prada (locul 58) sau cofondatoarea Zara, spaniola Rosalia Mera (locul 66).

Şi, dintre artiste, cântăreaţa Beyonce Knowles ocupă locul 31, actriţa Angelina Jolie, locul 37, înaintea Sofiei Vergara, care e pe locul 38.  Columbianca Shakira se situează abia pe locul 52.

×
Subiecte în articol: angela merkel femeie puternica forbes