x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un criminal în serie este suspectat că și-a ucis colegul de celulă

Un criminal în serie este suspectat că și-a ucis colegul de celulă

de Redacția Jurnalul    |    26 Feb 2023   •   19:20
Un criminal în serie este suspectat că și-a ucis colegul de celulă
Sursa foto: Hepta

Un criminal în serie, încarcerat într-o închisoare din California, este suspectat că și-a ucis colegul de celulă.

Ramon Escobar, condamnat pentru crime în serie, este suspectat că și-a ucis noul coleg de celulă vineri, într-o închisoare din centrul Californiei, au anunțat autoritățile, potrivit Sky News. Oficialii au declarat că s-au făcut eforturi pentru a salva viața deținutului, dar acesta a fost declarat decedat la scurt timp după ce a fost găsit.

Escobar, în vârstă de 51 de ani, a fost coleg de celulă cu Juan Villanueva la închisoarea North Kern State Prison din Delano.

Victima, în vârstă de 53 de ani, a fost găsită în stare de inconștiență vineri. Departamentul de corecție și reabilitare din California (CDCR) a anunțat că un ofițer s-a apropiat de celulă și „a cerut imediat un echipaj medical".

Oficialii au mai spus că Villanueva ispășea o pedeapsă pe viață cu posibilitatea de eliberare condiționată pentru agresiune sexuală asupra unui copil.

Escobar este suspectat că l-a ucis pe Villanueva și a fost plasat în izolare până la finalul anchetei. Medicul legist va stabili cauza oficială a morții, au precizat autoritățile.

Ramon Escobar, originar din El Salvador, ispășea o pedeapsă pe viață fără posibilitatea de eliberare condiționată după ce a pledat vinovat anul trecut pentru uciderea a cinci bărbați și rănirea altor șapte. De asemenea, el a pledat vinovat pentru că și-a ucis mătușa și unchiul în Houston, Texas.

Escobar a fugit din Texas după ce și-a ucis rudele în august 2018, au stabilit procurorii. Procurorii au mai aflat că Escobar era fugar când a început să atace oameni în Los Angeles și Santa Monica pe parcursul a aproximativ două săptămâni în septembrie 2018.

Procesul său a fost amânat până în 2022 din cauza pandemiei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: criminal in serie ucigas