x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fabrica Renault-Nissan din India se închide temporar

Fabrica Renault-Nissan din India se închide temporar

26 Mai 2021   •   09:26
Fabrica Renault-Nissan din India se închide temporar

Grupul Renault-Nissan a decis închiderea fabricii din statul Tamil Nadu, aflat în sudul Indiei, până pe data de 30 mai, după ce angajații au anunțat intrarea în grevă întrucât nu sunt respectate măsurile de prevenție sanitară la virusul SARS-CoV-2, scrie Reuters. 

Uzina se află lângă capitala statului, Chennai, își închide porțiile în perioada 26 - 30 mai din cauza creșterii infecțiilor cu COVID-19.  Aici lucrează peste 8.000 de persoane, dintre care 3.000 de muncitori pe bază de contract, 2.500 de membri ai staff-ului şi 700 de ucenici. Sunt produse mașinile Nissan, Renault și Datsun. 

Compania are comenzi pentru exportul a 35.000 de autovehicule în intervalul mai-octombrie 2021, în cazul neonorării contractelor trebuind plătite penalități. Alte 45.000 de mașini trebuie lvrate pe piața internă. 

"Oamenii consideră vehiculele private drept un mijloc sigur de deplasare. Există astfel necesitatea stringentă pentru ca statul să asigure continuarea operaţiunilor producătorilor de automobile", transmite Renault-Nissan.

Totodată, și producătorul auto Hyundai Motor a anunţat suspendarea operaţiunilor la fabrica sa din Tamil Nadu, până pe 30 mai. Cota Hyundai, Nissan şi Renault pe piaţa din India depăşeşte 5%.

Statul Tamil Nadu este unul din cele mai afectate de pandemie, cu peste 30.000 de cazuri de infecţie înregistrate zilnic. 




 

×
Subiecte în articol: Renault Nissan