x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul preşedinte sudanez Omar al-Bashir, inculpat pentru corupţie şi posesie ilegale de valută

Fostul preşedinte sudanez Omar al-Bashir, inculpat pentru corupţie şi posesie ilegale de valută

31 Aug 2019   •   17:30
Fostul preşedinte sudanez Omar al-Bashir, inculpat pentru corupţie şi posesie ilegale de valută

Un judecător sudanez l-a inculpat sâmbătă formal pe fostul preşedinte Omar al-Bashir pentru corupţie şi posesie ilegale de valută, informează Reuters.

Audiat pentru prima dată în faţa unei instanţe, Al-Bashir a recunoscut că a primit 25 de milioane de dolari din partea prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, precum şi alte fonduri din alte surse, dar a susţinut că nu a folosit aceşti bani în folosul său personal, astfel că a respins acuzaţiile împotriva sa.

În urma protestelor din întreaga ţară, în luna aprilie armata l-a înlăturat de la putere printr-o lovitură de stat pe Omar al-Bashir, care cu 30 de ani în urmă a ajuns la putere tot printr-o lovitură de stat militară.

El se află în arest de când a fost înlăturat din funcţie şi în luna mai a fost inculpat de asemenea pentru incitare şi implicare în uciderea unor protestatari. Fostul preşedinte a fost inculpat încă de când se afla la putere şi de Curtea Penală Internaţională pentru genocid în regiunea Darfur.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Omar al-Bashir coruptie