x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Katie Holmes are de ce să se teamă pentru fiica ei. Biserica Scientologică nu e "uşă de biserică"

Katie Holmes are de ce să se teamă pentru fiica ei. Biserica Scientologică nu e "uşă de biserică"

06 Iul 2012   •   13:59
Katie Holmes are de ce să se teamă pentru fiica ei. Biserica Scientologică nu e "uşă de biserică"

O fosta adepta a Scientologiei, care are legaturi de sange cu actuali membri si capi ai controverasatei biserici, a declarat ca actrita Katie Holmes are toate motivele sa se teama pentru fiica ei Suri, dupa ce aceasta a anuntat ca divorteaza de Tom Cruise.

Intr-o declaratie de rau augur, postat pe site-ul personal, Jenna Miscavige Hill, nepoata instrainata a puternicului lider al bisericii Scientologice, David Miscavige, a spus ca acel loc nu este pentru un copil inocent de 6 ani.

“Am crescut cu aceasta religie si pot sa spun ca este, uneori, abuziva atat psihic cat si fizic' a declarat Miscavige Hill, care a fugit din sanul bisericii in anul 2005.

Femeia isi aminteste de copii care sufereau psihic fiind fortati sa proceseze informatii contradictorii.

“Si eu sunt mama si ii ofer lui Katie tot spijinul meu. Ii doresc sa aiba puterea sa faca ceea ce este cel mai bine pentru ea si pentru fiica ei,' a declarat Miscavge Hill pentru ExScientologyKids.com.

Glasul ei se adauga corului de voci critice fata de abuzurile de care este suspectata biserica Scientologica, religie a carei adept este si Tom Cruise.

Miscavige Hill a mai spus ca atunci cand era copil a indurat munca fortata la intenatul Scientologic, era obligata sa se spovedeasca, si sa suporte lungi perioade de izolare fata de parintii ei care fusesera excomunicati.

Ziarul britanic Daily Mail a relatat ca sotia lui David Miscavige, liderul bisericii, nu a mai fost vazuta in public din anul 2007 din care cauza unii cred ca femeia ar fi patit ceva, dupa ce a avut anumite dezacorduri cu sotul ei.

Avocatul bisericii, Gary Soter, a declarat pentru Daily News ca “fosta sotie a lui Miscavige nu e disparuta. Acuzatia este ridicola si nefondata'

Fostul Inspector General Scientologic Marty Rathbun a declarat The News Monday ca el a parasit biserica dupa ce a fost supus abuzurilor fizice si privatiuninilor in “The Hole', un fel de inchisoare pusa la punct de Miscavige unde cei inchisi sunt obligati sa doarma pe jos si sa manance resturi.

“Pe Katie o pandesc doua pericole: ca vor incerca sa intoarca fata impotriva ei si ca vor trage sfori sa ii distruga cariera.' A mai adaugat Rathbun.

×