x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nouriel Roubini explica de ce 2013 va fi un dezastru

Nouriel Roubini explica de ce 2013 va fi un dezastru

de IncomeMagazine    |    22 Noi 2012   •   11:19
Nouriel Roubini explica de ce 2013 va fi un dezastru
Sursa foto: Gabriel Petrescu
Inceputa in iulie, redresarea pietelor financiare mondiale este pe cale sa se stinga si nu este deloc surprinzator: in absenta unor semne clare de imbunatatire a perspectivelor cresterii economice atat in statele dezvoltate, cat mai ales in emergente, entuziasmul dispare treptat, scrie in Project Syndicate cel mai pesimist dintre marii economisti ai lumii, profesorul Nouriel Roubini.


Cel care a anticipat criza mondiala din 2008, prognozeaza acum prabusirea pietelor financiare ale lumii in 2013. E adevarat, deocamdata pietele cresc sau mai precis afiseaza o scadere lenta, pe fondul volumului urias de lichiditati pompata de bancile centrale. Dar criza nu mai poate fi acoperita cu bani, in orice caz pana nu se rezolva problemele reale ale Europei, Statelor Unite si ale Chinei. In opinia lui Roubini, anul viitor vor spori riscurile economice si politice, iar investitorii vor incepe sa vanda toate activele care sunt, mai mult sau mai putin, legate de aceste riscuri.

In iulie, pietele mondiale au inceput sa avanseze, evolutie care si-a pierdut deja din elan. Si nu este deloc intamplatoare aceasta schimbare de tendinta in absenta unor semne clare de imbunatatire a perspectivelor de crestere in statele dezvoltate, dar mai ales in tarile emergente. Prin urmare, corectia pietelor se va produce mai devreme decat s-a anticipat initial din cauza ultimelor date macroeconomice. Altfel spus, explica Roubini, o crestere sustinuta nu va exista nicaieri in lume.

Citeste AICI explicatiile lui Nouriel Roubini

Citeste si
WSJ: BLACK FRIDAY nu aduce neapărat cele mai bune oferte

BLACK FRIDAY se apropie. Vezi programul reducerilor
OMV trimite mesaje clare Guvernului Romaniei: Vindem in tara gazele din Marea Neagra doar daca ne convine pretul
Top 5: Cele mai cool gadgeturi pentru 2013

×
Subiecte în articol: Nouriel Roubini criza