x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Omul care a prevestit criza economică mai anunţă una, din 2013.

Omul care a prevestit criza economică mai anunţă una, din 2013.

de Veronica Micu    |    13 Iun 2011   •   12:04
Omul care a prevestit criza economică mai anunţă una, din 2013.

Stagnarea economica din Japonia, problemele fiscale din SUA, incetinirea cresterii economice din China si restructurarea datoriilor in Europa ar putea avea efectul unei "furtuni perfecte" asupra economiei mondiale, a anuntat renumitul analist economic Nouriel Roubini, profesor in cadrul Universitatii din New York si cunoscut drept "Dr. Doom" pentru predictiile sale care s-au adeverit.

Citeste si Roubini: China va ateriza fortat, dupa modelul Uniunii Sovietice

Sansele ca acesti factori sa contribuie la oprirea dezvoltarii economice incepand cu 2013 sunt de unu la trei, crede Roubini, care indica o crestere globala "anemica, dar OK", precum si un scenariu optimist, in care dezvoltarea se imbunatateste.

"Exista deja elemente de fragilitate. Toata lumea rostogoleste bulgarele datoriilor publice si private. Acesta va deveni din ce in ce mai greu, iar efectele se vor vedea pana cel tarziu in 2013", a spus Nouriel Roubini, citat de Bloomberg.

Somajul ridicat din SUA, o crestere a preturilor petrolului si alimentelor, cresterea dobanzilor in Asia si problemele de productie din Japonia dupa cutremur ameninta sa loveasca in economia mondiala.

Valoarea titlurilor tranzactionate la bursele din intreaga lume a scazut in mai cu peste 3.300 de miliarde de dolari, Roubini spunand ca pietele financiare vor urma sa isi puna probleme legate de convergenta riscurilor in 2013

Indicele MSCI AC World, care masoara nivelul actiunilor de pe toate bursele, a scazut cu 4,9% in aceasta luna, pe fondul ingrijorarilor recente, care includ cresterea ratei somajului din SUA la 9,1% in mai. (V.M.)

×