x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Profeţia care a lovit în plin Rusia. "Este în mare suferinţă"

Profeţia care a lovit în plin Rusia. "Este în mare suferinţă"

de IncomeMagazine    |    04 Apr 2013   •   11:35
Profeţia care a lovit în plin Rusia. "Este în mare suferinţă"
Sursa foto: Wikimedia Commons

Profesorul american Nouriel Roubini, supranumit Profetul, pentru ca a prezis marea criza mondiala, trage un semnal de alarma si avertizeaza Moscova in legatura cu starea de sanatate a economiei ruse, care, in opinia expertului, este in mare suferinta.

Citeste si O noua Apocalipsa economica? Analistii: "Nimic nu ne va mai salva"

Un ultim raport al companiei Roubini Global Economics estimeaza ca in 2013, ritmul de crestere a PIB-ului Rusiei va incetini pana la 3,3%, fata de 3,4% in 2012, pentru ca in 2014, acest indice sa coboare la 3,2%. Prognoza Ministerului rus al dezvoltarii economica afiseaza un plus de optimism: 3,6% in 2013 si 4,3% in 2014. Consensul pietei, in versiunea Bloomberg, este de 3,4% si, respectiv, 3,7%.

Citeste si Avertizare lansata de Organizatia Mondiala a Sanatatii: Alimente periculoase

In decembrie anul trecut, Roubini a fost mai increzator in puterea economiei ruse de revenire in forta, estimand o crestere de 3,7% pentru 2013. Dar rezultatele dezamagitoare de la sfarsitul lui 2012 si un inceput de an dezastruos, practic, l-au determinat pe analist sa revizuiasca datele initiale. In ianuarie, PIB-ul a progresat cu 1,6%, iar in februarie nu va depasi, probabil, 1%. Consumul intern, care a tras economia rusa anul trecut, sufera acum din cauza inflatiei, care a atins, in martie, 7,3% in expresie anuala.

Citeste mai mult pe incomemagazine.ro

Citeste si Un celebru scriitor britanic a anuntat: " Sunt pe moarte"


×
Subiecte în articol: Nouriel Roubini Rusia