x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un întreg stat indian, lăsat fără internet

Un întreg stat indian, lăsat fără internet

21 Mar 2023   •   06:00
Un întreg stat indian, lăsat fără internet

Autoritățile indiene au blocat ieri accesul la internet pentru aproximativ 27 de milioane de persoane din statul Punjab, pentru a treia zi consecutiv. Interdicția a fost impusă în cadrul unei operațiuni de arestare a lui Amritpal Singh, un lider al mișcării separatiste Khalistan, care urmărește crearea unui stat suveran pentru adepții religiei sikh.

 

Închiderea internetului, care afectează tot statul din nordul Indiei, a intrat în vigoare sâmbătă și a fost prelungită de guvern până marți la prânz. Decizia a fost luată în temeiul unei legi care permite întreruperea conexiunii pentru „a preveni orice incitare la violență și orice tulburare a păcii și a ordinii publice".

 

De asemenea, Poliția din Punjab a justificat oprirea internetului ca mijloc de menținere a ordinii publice și de stopare a răspândirii de „știri false". În paralel, pe străzi au loc proteste, iar polițiștii și trupele paramilitare au fost desfășurate în mai multe districte din stat în încercarea de a menține ordinea publică.

×
Subiecte în articol: stat indian internet