x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ucigașul de la Lacul Morii, condamnat la 19 ani de închisoare, adus în România după 33 de ani

Ucigașul de la Lacul Morii, condamnat la 19 ani de închisoare, adus în România după 33 de ani

de Redacția Jurnalul    |    04 Ian 2024   •   20:15
Ucigașul de la Lacul Morii, condamnat la 19 ani de închisoare, adus în România după 33 de ani
Sursa foto: Kuzma/Getty Images/iStockphoto

Ucigașul de la Lacul Morii, condamnat în 1991 la 19 ani de închisoare, a fost adus în România. Kumarasamy Navaneethan a ucis un cetățean străin, după care l-a legat și înfășurat în covorul din locuința din București și l-a dus în cartierul Crângași, unde l-a aruncat în Lacul Morii.

Poliția Română anunță, joi, că în data de 3 ianuarie, la ora 21:45, în urma schimbului de informații realizat de Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – I.G.P.R., cu Biroul Sirene Germania, a fost depistat, în Moers, Germania, un bărbat, de 52 de ani, din Sri Lanka, condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

Este vorba despre Kumarasamy Navaneethan, cetățean srylankez, născut în 1971.

„La data de 14 octombrie 2013, Biroul Sirene România a introdus o semnalare în Sistemul de Informații Schengen pe numele bărbatului, cetățean srilankez, solicitându-se arestarea acestuia în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare emis de către Tribunalul București, pentru săvârșirea infracțiunii de omor”, potrivit Poliției Române.

În decembrie 1991, bărbatul a ucis un cetățean străin, după care l-a legat și înfășurat în covorul din locuința sa, situată în București și l-a transportat în cartierul Crângași, aruncându-l în Lacul Morii. Pentru fapta comisă, cel în cauză a fost condamnat la 19 ani de închisoare.

„În perioada 13 octombrie 2023 – 3 ianuarie 2024, întrucât au existat informații că persoana se afla pe teritoriul Germaniei, Biroul Sirene România a efectuat schimb de date și informații cu Biroul Sirene Germania, în vederea depistării celui în cauză. În prezent, sunt îndeplinite procedurile judiciare pentru punerea în executare a mandatului european de arestare”, mai arată Poliția Română.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ucigas condamnare închisoare