x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Caraș-Severin: Primele două brățări electronice de supraveghere montate în cazuri de violență domestică

Caraș-Severin: Primele două brățări electronice de supraveghere montate în cazuri de violență domestică

de Redacția Jurnalul    |    23 Feb 2024   •   23:00
Caraș-Severin: Primele două brățări electronice de supraveghere montate în cazuri de violență domestică

Primele două sisteme electronice de supraveghere din județul Caraș-Severin au fost montate în cazul unor bărbați cercetați pentru violență domestică.

Potrivit IPJ Caraș-Severin, polițiștii din Oțelu Roșu au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie cu privire faptul că fostul soț a intrat peste ea în locuință, a agresat-o fizic pe fiica lor minoră și i-a luat telefonul mobil.

Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că bărbatul de 56 de ani ar fi lovit-o cu palma peste față pe fiica sa de 10 ani, în locuinţa acestora, luându-i telefonul mobil pentru a nu mai putea accesa o platformă de socializare.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru violență în familie și furt, a fost emis un ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile, iar bărbatului i-a fost montat un dispozitiv electronic de supraveghere electronică, la solicitarea fostei soții.

De asemenea, joi, Judecătoria Caransebeș a emis un ordin de protecție pentru o perioadă de 6 luni, prin care au fost dispuse o serie de măsuri față de un bărbat de 51 de ani, din Caransebeș, cercetat pentru violență în familie.

Bărbatul a fost obligat să poarte permanent un dispozitiv de supraveghere electronică.

Începând cu data de 1 ianuarie 2024, Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică este funcțional în Caraș-Severin, pentru monitorizarea prin intermediul dispozitivelor de supraveghere electronică, în urma aplicării măsurilor în cazul emiterii ordinului de protecție provizoriu, ordinului de protecție și ordinului european de protecție.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bratari electronice violenta domestica