x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Incendiu devastator la mai multe depozite din Târgu Mureș

UPDATE Incendiu devastator la mai multe depozite din Târgu Mureș

de Redacția Jurnalul    |    29 Ian 2023   •   15:17
UPDATE Incendiu devastator la mai multe depozite din Târgu Mureș
Sursa foto: Facebook ISU Mureș

Zeci de pompieri din cinci județe intervin pentru stingerea incendiului izbucnit la un depozit din Târgu Mureș. Pompierii au reușit să scoată din interior 15 tone de îngrășământ NPK.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de peste 1500 mp, din interiorul depozitelor fiind evacuate o parte din materialele depozitate printre care și 15 tone de îngrășământ NPK, transmit reprezentanții ISU Mureș

La fața locului au acționat tehnică și personal din cadrul ISU Mureș cu sprijin din partea ISU Harghita, ISU Sibiu, ISU Cluj și ISU Bistrița-Năsăud.

La fața locului au fost operaționalizate un total de 18 autospeciale cu un efectiv de peste 70 cadre miliare.

La ora transmtierii știrii, incendiul este localizat, pompierii acționând în continuare pentru identificarea și lichidarea focarelor aprinse.

Nu a fost necesară intervenția echipajelor medicale.

Un incendiu de proporții, cu degajări mari de fum, a izbucnit duminică la prânz într-un ansamblu de depozite din Târgu Mure, în care se găsesc echipamente electrice, autoturisme și îngrăsăminte.

ȘTIRE INIȚIALĂ: 

Autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert pentru protejarea populației din apropierea depozitelor afectate de un incendiu manifestat cu flacără deschisă și degajări mari de fum la mai multe depozite din Târgu Mureș. În sprijinul pompierilor, intervin echipaje ISU din Cluj, Sibiu, Bistrița și Harghita.

Potrivit ISU Mureș, arderea se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați. Sunt afectate depozite cu echipamente electrice, mașini și îngrășăminte din Târgu Mureș.

Pentru protecția populației aflată în apropierea zonei, a fost emis mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert.

De la nivelul ISU Mureș au fost alocate șapte autospeciale de stingere, o autoscară, o autospecială de descarcerare și două ambulanțe SMURD. Totodată, în sprijin acționează și câte o autospecială de stingere de la ISU Cluj, ISU Sibiu, ISU Bistrița-Năsăud și ISU Harghita.

La fața locului sunt și două autospeciale de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

Până în prezent, nu au fost înregistrate victime.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incendiu mesaje ro-alert