x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Percheziții la o școală care ar fi cumpărat servicii de internet și telefonie mult peste necesități

Percheziții la o școală care ar fi cumpărat servicii de internet și telefonie mult peste necesități

de Redacția Jurnalul    |    13 Iul 2023   •   21:15
Percheziții la o școală care ar fi cumpărat servicii de internet și telefonie mult peste necesități

Polițiștii din Mehedinți au făcut joi mai multe percheziții, una dintre ele la sediul unei unități de învățământ din Drobeta-Turnu Severin, care ar fi cumpărat servicii de internet și telefonie cu mult peste necesitățile de consum ale instituției.

Polițiștii au făcut opt percheziții la domiciliile unor persoane fizice, sediul unei firme și sediul unei unității de învățământ din Drobeta-Turnu Severin. În urma acestora au fost ridicate telefoane și documente privind achizițiile de telefonie mobilă.

Din cercetări, a reieșit că, reprezentanții unei instituții de învățământ ar fi achiziționat de la un operator de telefonie mobilă servicii de internet și telefonie cu mult peste necesitățile de consum ale unității de învățământ, arată polițiștii.

Conform acestora, împreună cu un angajat al operatorului de telefonie mobilă, reprezentanții unității de învățământ și-ar fi însușit smartphone-uri și smartwach-uri în valoare de aproximativ 200.000 de lei, device-uri pe care unitatea școlară ar fi trebuit să le primească cu titlu gratuit în baza contractulelor încheiate.

În acest caz, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătura privată și delapidare.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: scoala internet perchezitii