x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Zeci de mineri s-au blocat în subteran, la exploatarea de uraniu Crucea

Zeci de mineri s-au blocat în subteran, la exploatarea de uraniu Crucea

09 Aug 2016   •   12:24
Zeci de mineri s-au blocat în subteran, la exploatarea de uraniu Crucea
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Câteva zeci de mineri de la Exploatarea de uraniu de la Crucea au declarat greva foamei, după ce luni seara s-au blocat în subteran, a declarat presei, marţi, prefectul de Suceava, Constantin Harasim.

Potrivit prefectului, minerii de la Exploatarea de uraniu Crucea-Botuşanu au declanşat protestul spontan, luni, s-au blocat în subteran şi au intrat în greva foamea, cerând să li se soluţioneze revendicările privind plata drepturilor salariale şi asigurarea unor contracte de muncă pe o perioadă de patru ani.

Protestele minerilor s-au declanşat luni, când o parte dintre cei 162 de angajaţi aflaţi la muncă, în schimbul unu, au refuzat să lucreze.

Potrivit prefectului, după ce au discutat cu reprezentanţii administraţiei, un număr de 83 de mineri au decis să se blocheze în subteran şi au declarat că vor intra în greva foamei.

Prefectul a spus că situaţia a fost semnalată Ministerului Economiei.

''Vor o anumită stabilitate'', declara cu o zi în urmă prefectul, subliniind că revendicările acestora sunt de competenţa Companiei Naţionale a Uraniului (CNU) şi de politica în domeniu a Ministerului Energiei.

Totodată, Harasim aprecia că soluţia este ''calea dialogului'' şi nu prin proteste.

CNU a decis, în cadrul noii strategii a companiei, să închidă temporar mina Crucea-Botuşana, considerată o exploatare neeconomică, şi să demareze activităţile necesare pentru începerea exploatării de la Tulgeş-Grinţies.

AGERPRES

×