x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coaliţia PSD - PD-L, în şedinţă comună. Astăzi aflăm numele noului ministru de Interne

Coaliţia PSD - PD-L, în şedinţă comună. Astăzi aflăm numele noului ministru de Interne

19 Ian 2009   •   00:00
Coaliţia PSD - PD-L, în şedinţă comună. Astăzi aflăm numele noului ministru de Interne

Înainte de începere şedinţei comune, premierul Emil Boc a declarat că numirea noului ministru al Internelor nu este "subiectul Coaliţiei". Acesta a precizat că, în şedinţa de astăzi, se va discuta în principal despre buget, informează Antena3.



A trecut o săptămână de la demisia lui Gabriel Oprea de la conducerea Ministerului Administraţiei şi Intenelor şi încă nu există un nominalizat pentru portofoliul respectiv. Liderii PSD au lăsat impresia că nu vor să aleagă în pripă pe cel care va conduce unul dintre cele mai importante ministere ale cabinetului. La două zile de la demisia lui Oprea, reuniţi la Snagov în căutarea unei soluţii, social-democraţii au stabilit ca vicepremierul Dan Nica să asigure interimatul Internelor. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat că are un nume pentru M.A.I., dar a cerut un răgaz pentru a-l face public."Am o variantă la care mă gândesc în acest moment, dar aş dori să îmi mai iau încă 24 de ore pentru conversaţia cu colegii mei şi pentru a ne putea lua deciziile statutare", declara atunci Mircea Geoană. Cu toate acestea, şeful social democraţilor a evitat şi în zilele următoare să spună cine este alesul. Acesta a precizat că numele viitorului ministru nu poate fi anunţat înainte de a fi validat oficial, în Comitetului Executiv Naţional al formaţiunii. Cel mai vehiculat nume pentru a prelua mandatul de la MAI este cel al lui Liviu Dragnea. Oficial, s-a spus că Dragnea nu vrea totuşi să renunţe la preşedenţia Consiliului Judeţean Teleorman. Neoficial, s-a aflat că, de fapt, nu este o nominalizare agreată de Palatul Cotroceni. Între timp, numele lui Dan Nica a devenit tot mai legat de funcţia pe care acum o asigură ca interimar. Alţi potenţiali candidaţi pentru MAI sunt fostul senator Şerban Nicolae şi preşedintele PSD Prahova, Marian Săniuţă. Candidaturile celor doi au fost confirmate vineri, la Târgovişte, de preşedintele PSD Dâmboviţa, Ion Stan.
Portofoliul de la Interne a rămas liber în urma demisiei lui Gabriel Oprea din funcţia de ministru, după ce acesta l-a numit pe Virgil Ardelean în fruntea Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă, fără a avea acordul paritudului.

Dragnea: Am luat o decizie privind şefia MAI

Vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, astăzi, la Senat, că a luat o decizie privind preluarea postului de ministru al Administraţiei şi Internelor, în urma demisiei lui Gabriel Oprea, pe care i-o va comunica preşedintelui partidului, Mircea Geoană, la şedinţa CExN. Liviu Dragnea a precizat că întâlnirea reprezentanţilor coaliţiei de guvernare, PSD şi PDL are ca subiect de discuţie bugetul de stat pe 2009, şi nu nominalizarea noului ministru al MAI, această decizie urmând a se lua în şedinţa Consiliului Executiv Naţional al PSD, informează Mediafax. Întrebat dacă a luat o decizie privind şefia MAI, el fiind unul dintre liderii PSD cu şanse de a ocupa această poziţie, Dragnea a spus că a vorbit şi cu cei din teritoriu, din organziaţia pe care o reprezintă, şi că a luat o decizie pe care i-o va comunica preşedintelui partidului, Mircea Geoană. Liviu Dragea a ţinut să menţioneze că va fi un singur candidat pentru postul de ministru de Interne, aşa s-a stabilit de către conducerea partidului. "E o decizie importantă, pentru că este un minister important", a mai spus Dragnea.
Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD urmează să se reunească, astăzi, la Palatul Parlamentului, pentru a stabili cine îl va înlocui pe Gabriel Oprea la şefia MAI, cine va asigura interimatul funcţiei de secretar general al partidului şi cine va coordona filialele cu rezultate electorale slabe.
BPN al PSD va preceda CExN, şedinţa acestuia urmând să aibă loc, încâpând cu ora 11.00, la sala grupului PSD din Camera Deputaţilor.

×
Subiecte în articol: romania psd ministru dragnea