x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Masa de Paște și informații prețioase înainte de orice cumpărături. Vopseaua de ouă

Masa de Paște și informații prețioase înainte de orice cumpărături. Vopseaua de ouă

08 Apr 2015   •   23:08
Masa de Paște și informații prețioase înainte de orice cumpărături. Vopseaua de ouă
Sursa foto: Masa de Paște și informații prețioase înainte de orice cumpărături. Vopseaua de ouă

Acum știm cum să recunoaște ouăle de calitate, dar cum alegem vopseaua de ouă? Masa de Paște nu e masă de Paște fără ouă vopsite frumos. Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România a facut un studiu pe eticheta a 10 tipuri de vopsea rosie pentru oua, achizitionate din supermarketuri in perioada 1 - 3 Aprilie 2015.

Au fost analizate urmatoarele vopsele de oua: Secom Onix Impex Onix, Dr. Oetker Carmin, Dr. Oetker – kit pentru Oua de Paste, Polyrom Impex vopsea solida si vopsea lichida, Alex & Comp vopsea solida si lichida, Alex & comp – lac pentru oua, Dr. Oetker Gallus si Gordena Impex – Imperial Multicolor, hartie pentru vopsit oua rosii.

8 dintre aceste vopsele contin Azorubina, E122, un colorant rosu toxic, folosit in industria textila, ce poate produce astm sau hiperactivitate la copii. Poate produce reactii la persoanele care nu tolereaza aspirina. Este un aditiv interzis in Japonia, Suedia, SUA, Austria si Norvegia.
9 dintre cele 10 produse contin aditivi alimentari, exceptie facand Lacul pentru oua Alex & Comp. Majoritatea vopselurilor pentru oua contin aditivi alimentari. APC Romania recomanda sa cumparati oua de categoria 0 si 1 intrucat au coaja mai groasa si nu va trece vopseaua prin ele ajungand la continut. Ouale de categoria 2 si 3 provin de la gaini crescute in hale industriale sau baterii, gaini stresate, si au coaja foarte subtire, prin urmare vopseaua de oua poate ajunge in interior. Odata patate cu vopsea, ouale nu mai pot fi mancate pentru ca devin toxice.
De asemeni, APC Romania recomanda sa fierbeti ouale inainte de vopsire si sa le vopsiti cu produse naturale: cafea, ceai, ceapa rosie sau alba, turmeric, paprika, afine, coacaze, varza sau piper.

Deci, MARE ATENȚIE!

Trebuie să citești și: 


-Masa de Paște și informații prețioase înainte de orice cumpărături. REȚETE pentru masa de Paște! Cozonac, Miel, Pască, o minunăție!
-Masa de Paște și informații prețioase înainte de orice cumpărături. Cozonac
-Masa de Paște și informații prețioase înainte de orice cumpărături. Carnea de miel proaspătă
-Masa de Paște și informații prețioase înainte de orice cumpărături. Vopseaua de ouă
-Masa de Paște și informații prețioase înainte de orice cumpărături. OUĂLE

×