x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mesaje Ro-Alert despre pericolul COVID-19, trimise în București și în șapte județe

Mesaje Ro-Alert despre pericolul COVID-19, trimise în București și în șapte județe

09 Oct 2020   •   22:44
Mesaje Ro-Alert despre pericolul COVID-19, trimise în București și în șapte județe

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat, vineri, că au fost trimise mesaje Ro-Alert cu privire la creșterea numărului de cazuri de Covid în Capitală și în șapte județe.

Potrivit unui comunicat al IGSU, mesajele preventive au fost transmise vineri prin intermediul sistemului Ro-Alert în Capitală și în județele Alba, Bacău, Iași, Neamț, Teleorman, Vâlcea și Vaslui.

Textul mesajelor pentru locuitorii capitalei a fost următorul: „Atenție! În municipiul București nivelul de răspândire a noului coronavirus (SARS-CoV-2) este unul ridicat, peste 2 la o mie de locuitori. RESPECTAȚI măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol, a dvs. sau a celor din jur. Purtați corect MASCA, acoperind nasul și gura. Păstrați DISTANȚA și evitați aglomerațiile. Mențineți IGIENA MÂINILOR, evitați contactul cu suprafețele comune și DEZINFECTAȚI-VĂ după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. ÎNCURAJAȚI-I și pe cei din apropierea dvs. să respecte cu strictețe regulile! DSU - IGSU”.

IGSU anunță că în următoarea perioadă astfel de mesaje vor fi trimise și în alte județe, unde sunt înregistrate sau sunt previzionate creșteri ale gradului de infectare.

„Măsura transmiterii recomandărilor preventive prin intermediul sistemului Ro-Alert vine in completarea măsurilor dispuse de autorități destinate limitării răspândirii SARS-CoV -2 in rândul populației”, a anunțat IGSU.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mesaje ro-alert