x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 600 de locuri au rămas neocupate după repartiția candidaților promovați la Rezidențiat

Peste 600 de locuri au rămas neocupate după repartiția candidaților promovați la Rezidențiat

de Redacția Jurnalul    |    29 Noi 2022   •   13:18
Peste 600 de locuri au rămas neocupate după repartiția candidaților promovați la Rezidențiat

Repartiția candidaților care au obținut punctaj de promovare la Concursul de admitere în Rezidențiat, sesiunea noiembrie 2022, s-a încheiat, iar peste 600 de locuri au rămas libere, iar pentru a fi ocupate se va organiza o nouă sesiune de rezidențiat,cel mai probabil în prima jumătate a anului 2023.

Potrivit Ministerului Sănătății, la domeniul Medicină au rămas neocupate 628 de locuri și posturi din cele 4.734 scoase la concurs.

Concursul a fost organizat de Ministerul Sănătății în colaborare cu cele 6 universități de medicină și farmacie.

„Având în vedere că multe dintre locurile rămase neocupate sunt din categoria specialităților deficitare (medicină de urgență, medicină de familie, ATI, neonatologie, specialități chirugicale pediatrice, sănătate publică și management, epidemiologie, microbiologie medicală etc) precum și faptul că licențiații facultăților de medicină obțin dreptul de practică numai după dobândirea titlului de specialist de către medicii rezidenți, Ministerul Sănătății evaluează posibilitatea organizării unui nou concurs de rezidențiat pentru locurile și posturile rămase neocupate”, a transmis, marți, MS.

Acest concurs ar putea fi organizat în mod extraordinar în prima jumătate a anului 2023.

La domeniile Medicină Dentară și Farmacie, locurile au fost ocupate în totalitate în sesiunea 20 noiembrie 2022. Absolvenții licențiați ai acestor facultăți au drept de liberă practică, fără a fi necesară promovarea concursului de rezidențiat și dobândirea titlului de specialist.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rezidentiat locuri libere