x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştefan Fileaţă, agresorul femeii din Nana, arestat la Târgu-Jiu

Ştefan Fileaţă, agresorul femeii din Nana, arestat la Târgu-Jiu

de Gabriela Mladin    |    14 Mai 2014   •   18:32
Ştefan Fileaţă, agresorul femeii din Nana, arestat la Târgu-Jiu

Ştefan Fileaţă, cel care a trântit la pământ o femeie, în timpul vizitei Elenei Udrea la Nana, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Judecătorii din Târgu-Jiu au revocat măsura controlului judiciar şi i-au aplicat acestuia arestul preventiv. Decizia poate fi contestată de Fileaţă în termen de 48 de ore.

Venit la Târgu-Jiu pentru a participa la procesul penal în care este judecat pentru complicitate la delapidare într-un dosar în care a sustras peste 40 de tone de fier vechi de la Complexul Energetic Oltenia, Ştefan Fileaţă a aflat că urmează să fie arestat preventiv. Înainte de începerea şedinţei de judecată, acesta s-a prezentat la grefier, împeună cu avocatul său, pentru a studia dosarul. În acel moment a aflat de adresa procurorilor, depusă la dosar,  prin care se cereau înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă.

Diversiune, marca Fileaţă!
Din acel moment, Ştefan Fileaţă a dispărut, iar judecătorul de şedinţă a cerut să fie găsit. După ce a fost căutat aproape o oră de către avocatul său, apărătorul s-a întors în instantă comunicând completului de judecată faptul că Fileaţă se află la Spitalul de Urgenţă din Târgu-Jiu.

Magistraţii au pus în discuţie, în acelaşi timp, şi propunerea anchetatorilor, care i-a provocat lui Fane Fileaţă starea de rău. Propunerea a fost admisă de judecători, astfel că, pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, instanţa motivând că Fileaţă a încălcat obligaţiile controlului judiciar şi a comis, între timp, o altă infracţiune. Judecătorii s-au referit la agresiunea de la Nana, când Fileaţă a trântit la pământ o femeie care dorea să i se adreseze Elenei Udrea.

Din agresor, victimă!
După ce a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Târgu-Jiu, medicii l-au spus pe acesta la mai multe investigaţii medicale. Au concluzionat că Ştefan Fileaţă nu suferă de o boală care să necesite internarea sa în spital.

Pe holurile spitalului, Fileaţă a dat nas în nas cu jurnaliştii care i s-au adresat cu întrebări. În acel moment, “gorila” lui Udrea a dorit să fugă, doar că era însoţit de poliţişti şi l-au împiedicat să fugă. Imediat după incident, Ştefan Fileaţă a depus plângere împotriva jurnaliştilor pentru distrugere şi lovire şi alte violenţe. El a declarat că ziariştii i-au rupt cămaşa şi l-au lovit. Poliţiştii au înregistrat plângerea acestuia şi au trimis-o spe soluţionare procurorilor.

A minţit şi poliţiştii
La Târgu-Jiu, Fileaţă a venit cu o zi înainte. Conform obligaţiilor ce i se impuseseră prin controlul judiciar, Fileaţă trebuia să comunice poliţiştilor un traseu al său. Nu avea voie să se abată, decât cu acordul orgenlor de poliţie. Astfel, Fane Fileaţă a declarat că va merge să se cazeze a un hotel din târgu-Jiu. În realitate, poliţiştii l-au găsit la altul. Explicaţia lui a fost că hotelul respectiv avea mâncarea mai ieftină şi de aceea s-a răzgândit.

După ce a aflat de decizia arestului prevenitv, Fileaţă a declarat că o va contesta în instanţă.


×
Subiecte în articol: stefan fileata comuna Nana