x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu despre fuga lui Cherecheș: Memorandum pentru brăţări electronice în maxim 2 săptămâni

Ciolacu despre fuga lui Cherecheș: Memorandum pentru brăţări electronice în maxim 2 săptămâni

de Redacția Jurnalul    |    01 Dec 2023   •   21:49
Ciolacu despre fuga lui Cherecheș: Memorandum pentru brăţări electronice în maxim 2 săptămâni
Sursa foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

Premierul Marcel Ciolacu a cerut, după fuga lui Cherecheș, un memorandum pentru brăţări electronice în maxim 2 săptămâni, „cu proceduri cu tot”: „De ce nu le cumpărăm să prevenim astfel de situații?”.

Întrebat, vineri seara, la România TV, despre reacția autorităților în momentul în care a fugit Cătălin Cherecheș din țară, Ciolacu a menționat că a cerut deja atât vicepremierului, cât și ministrului Justiției să ia legătura cu alte state în aa fel încât România „să cumpere o dată acele brățări. Când ești în control judiciar, când stai și aștepți o decizie a instanței, să se impună aceste brățări, dar nu numai pentru fapte de corupție, ci și pentru alte fapte. În loc să stăm să dăm explicații cum a reușit cineva să fugă, e atât de simplu!”.

Ciolacu a spus că este în căutare de proceduri simplificate, pentru că nu trebuie cumpărat un milion de brăţări electronice, ci maxim câteva sute.

„Haideți să și prevenim. Costurile de a-l pinde pe Cherecheș au fost unele majore, ai pus un angrenaj european, ai solicitat partenerilor tăi să te ajute. Nu pot să uit că a putut să treacă cu buletinul altcuiva, cu 10 ani mai tânăr. (...) Nimic nu este întâmplător. Trebuie să avem o reacție rapidă”.

Ciolacu a adăugat că a cerut memorandumul pentru achiziția de brăţări electronice în maxim două săptămâni, „cu proceduri cu tot”.

Cătălin Cherecheș a ieșit din țară vinerea trecută folosind cartea de identiate a unei rude. Poliția a anunțat că este vorba despre o persoană născută în anul 1988, care locuiește într-o țară din Europa.

(sursa: Mediafax)

×