x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Legea amnistiei privind tichetele cadou a fost promulgată. 370.000 de angajați, afectați de interpretarea ANAF

Legea amnistiei privind tichetele cadou a fost promulgată. 370.000 de angajați, afectați de interpretarea ANAF

de Redacția Jurnalul    |    11 Feb 2023   •   07:20
Legea amnistiei privind tichetele cadou a fost promulgată. 370.000 de angajați, afectați de interpretarea ANAF

Peste 60.000 de companii și 370.000 de salariați au fost afectați de interpretarea dată de ANAF în privința tichetelor cadou. Acum, legea amnistiei privind tichetele cadou a fost promulgată, anunță vineri senatorul PSD Ștedan Radu Oprea.

Liderul grupului PSD din Senat, Ștefan Radu Oprea spune că legea amnistiei privind tichetele cadou a fost promulgată.

„Peste 60.000 de companii și 370.000 de salariați erau afectați de interpretarea dată de ANAF asupra utilizării tichetelor cadou. ANAF considera că sunt venituri de natură salarială și atunci ar fi trebuit impozitate. Spiritul legii era altul, dar neclaritatea normei a lăsat loc de interpretări”, spune Oprea, pe Facebook.

Acesta precizează că, în general, nu susține amnistiile fiscale pentru că ele îi dezavantajează pe cei corecți, însă, în acest caz, salariații nu aveau nicio vină și ar fi fost incorect ca să li se impute retroactiv sume consistente.

„Împreună cu senatorul Robert Cazanciuc și cu reprezentanții unor asociații patronale, dintre care l-aș menționa pe domnul Ovidiu Gheorghe, președintele ACDBR, am inițiat proiectul care a devenit lege. 370.000 de lucrători au scăpat de povara unor procese lungi pentru a-și apăra drepturile sau de plata unor sume nedatorate în mod real”, spune Ștefan Radu Oprea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tichete cadou amnistie fiscala