x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Campanie pentru salvarea Băilor Neptun

Campanie pentru salvarea Băilor Neptun

de L.Budin    |    11 Dec 2020   •   11:00
Campanie pentru salvarea Băilor Neptun

Tinerii arhitecţi de la Asociaţia Locus anunţă că s-a prelungit până pe 15 ianuarie campania de donaţii prin sms, pentru punerea în siguranţă a Băilor Neptun din Herculane. Campania a început în septembrie, doritorii fiind invitaţi să trimită mesajul „Eu sunt Herculane” la 8843, pentru a dona 2 euro în sprijinul lucrărilor de anul acesta. 

 

Anul trecut, cei din asociaţie, iniţiatori ai proiectului Herculane Project, au reuşit să strângă 58.000 de euro şi au salvat o parte din clădirea în ruină a Băilor. Arhitecţii şi voluntarii au astupat găurile din învelitoare, au adunat 70 de camionete de gunoi şi moloz, au sprijinit şarpante şi planşee, au depozitat elementele constructive ornamentale care stăteau să se prăbuşească, au protejat superba fântână decorativă din majolică. 

Costul total al lucrărilor este de 103.000 de euro. Din sms-uri s-au strâns 5.318 euro. „Fiecare SMS face diferența și ne aduce mai aproape de finalizarea intervenției”, spune Oana Chirilă, coordonatorul Herculane Project. (L. Budin)

 

 

Pentru că situaţia juridică a Băilor e încâlcită, toate lucrările sunt reversibile şi au ca scop stoparea degradărilor produse de infiltraţiile apei şi de mâna persoanelor răuvoitoare. 

 

×