x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Portret de suverană, cu piese de colecţie

Portret de suverană, cu piese de colecţie

de L.Budin    |    10 Dec 2020   •   19:30
Portret de suverană, cu piese de colecţie

Regina Maria a României a cochetat cu artele: a scris proză, poezie, literatură pentru copii, a pictat, a desenat, a decorat interioare și grădini. În 1918, a fost aleasă membru corespondent al Académie des Beaux-Arts din Paris. Pentru a marca 145 de ani de la naşterea suveranei, o serie de obiecte de colecţie sunt expuse până pe 15 ianuarie la Centrul Cultural Expo Arte (strada Batişte, 14). 

Evenimentul „Regina Maria –Mama Regină” ilustrează personalitatea şi stilul suveranei României – cea care purta piesele de port tradiţional într-o manieră originală, devenind o sursă de inspiraţie pentru doamnele şi domnişoarele vremii. Acest lucru e ilustrat de diverse obiecte din colecţia privată a Iuliei Gorneanu: cărţi rare, unele cu autograful reginei, un creion şi o tabacheră cu monogramă, un parfum, reclame în care apărea regina însăşi. Expoziția e completată de planșe cu fotografii inedite, documente, acuarele și lucrări grafice semnate de regină. Toate creionează un parcurs istoric documentat de prof. Sorin Mărgărit, doctorand al Facultății de Istorie. 

 

Expoziţia, organizată de Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Expo Arte, poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 10.00 și 17.00. Accesul publicului e gratuit, cu rezervare prealabilă. 


 

×