x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social UNICEF: Una din 4 şcoli nu are apă potabilă

UNICEF: Una din 4 şcoli nu are apă potabilă

de L.Budin    |    14 Aug 2020   •   12:05
UNICEF: Una din 4 şcoli nu are apă potabilă

În contextul pandemiei de COVID-19, una din cerinţele esenţiale pentru redeschiderea unităţilor de învăţământ este accesul elevilor la apă potabilă curată şi la instalaţii sanitare. Un raport realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) și UNICEF, cu date furnizate prin Programul comun de monitorizare (PCM), arată însă că, în 2019, 28% din școlile din România nu aveau acces la dotări de bază, care să le permită elevilor să-şi spele mâinile cu apă și săpun.

„Deși revenirea în școli ar trebui să se producă în condiții de maximă siguranță pentru copii, familiile lor și cadrele didactice, una din patru școli nu are acces la dotări corespunzătoare pentru asigurarea igienei mâinilor, la apă potabilă curată și la instalații sanitare sigure”, a declarat Gabriel Vockel, reprezentantul adjunct al UNICEF în România. „Momentul de față prezintă cea mai bună oportunitate de a răspunde acestei provocări o dată pentru totdeauna”.

Raportul mai arată că, la nivel mondial, una din 3 şcoli fie avea acces limitat, fie nu avea deloc acces la servicii de aprovizionare cu apă potabilă.

 

 

 

×