x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea ANM: În următoarele patru săptămâni vremea se va încălzi în țară și va ploua

ANM: În următoarele patru săptămâni vremea se va încălzi în țară și va ploua

de Redacția Jurnalul    |    10 Oct 2023   •   11:15
ANM: În următoarele patru săptămâni vremea se va încălzi în țară și va ploua

Administrația Națională de Meteorologie anunță că în următoarele patru săptămâni vremea se va încălzi în aproape toată țară, mai puțin în nord. De asemenea, va ploua în toate regiunile, în special în a doua parte a intervalului.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în săptămâna 9-16 octombrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, în special în regiunile vestice și sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vest și la munte.

În săptămâna 16 – 23 octombrie, temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile nordice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 23 – 30 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

În săptămâna 30 octombrie – 6 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință excedentară în majoritatea regiunilor, au precizat meteorologii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incalzire ploaie