x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Ploaie, ninsoare și ceață, marți dimineața, pe mai multe drumuri din țară

Ploaie, ninsoare și ceață, marți dimineața, pe mai multe drumuri din țară

de Redacția Jurnalul    |    12 Dec 2023   •   08:28
Ploaie, ninsoare și ceață, marți dimineața, pe mai multe drumuri din țară

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de ceață sau de carosabil umed pe mai multe drumuri din țară, însă nicio arteră principală din țară nu este restricționată, marți dimineața, din cauza condițiilor meteorologice.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile.

Traficul rutier este în continuare oprit pe DN 2 Râmnicu Sărat-Focșani, în afara localității Slobozia Bradului, județul Vrancea, victima din autoutilitară fiind declarată decedată.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, însă fără a fi impuse restricții de trafic, în județele Bistrița-Năsăud, Brașov și Sibiu, carosabilul fiind umed.

De asemenea, sunt precipitații sub formă de ploaie, carosabilul fiind umed, pe mai multe drumuri din județele Alba, Argeș, Caraș-Severin, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Vâlcea, dar și în mun. București.

Ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Bacău, Botoșani, Galați, Giurgiu și Vrancea. Totodată, este semnalată ceață și pe autostrada A2 București-Constanța, pe tronsonul kilometric 160-193, vizibilitatea fiind redusă sub 300-400 de metri.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, se circulă pe un carosabil parțial umed, fiind semnalate pe alocuri și precipitații sub formă de ploaie.

Pe sensul de intrare în Capitală al autostrăzii A1 București-Pitești se circulă în condiții de aglomerație, începând din loc. Bolintin Deal.

Pentru a nu fi implicaţi în producerea de accidente rutiere, polițiștii rutieri le recomandă șoferilor că folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic; să reducă pe cât posibil viteza de deplasare; să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol; să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică; să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă; să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ploaie ceata ninsoare