Ingrediente:
250 g penne rigate, 2 vinete, 500 g roșii, 3 căței de usturoi, o ceapă, ulei de măsline, busuioc verde, 150 g ricotta / mozzarella, sare, piper
Mod de preparare:
Se feliază vinetele, se pune sare și se lasă la scurs, apoi se prăjesc în ulei de măsline cu un cățel de usturoi taiat felii. Se scot pe șervete de hârtie. Se toacă mărunt ceapa și usturoiul și se sotează puțin. Se pun roșiile curățate de pielițe și tăiate cubulețe și se fierbe până scade sosul. Se pune sare, piper, vinetele și frunzele de busuioc. Se fierb pastele conform indicațiilor de pe pachet și se adaugă peste sos (se pot pune la fiert când se pun roșiile, ca să fie gata în același timp). Se amestecă și se servește cu brânză rasă pe deasupra.
Încearcă și:
REŢETA ZILEI: Chifteluţe de pui umplute cu gouda şi ciuperci
REŢETA ZILEI: File de macrou la cuptor, cu fasole galbenă şi pesto de roşii de caju
REŢETA ZILEI: Tartă cu brânză dulce şi fructe de pădure
REŢETA ZILEI: Pui întreg la cuptor cu usturoi şi lămâie