x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Pofta nebuna!

0
31 Oct 2005 - 00:00
SERILE CAPSA
Cat de importanta este alimentatia? Cat de des merg romanii la restaurant? Cat cheltuiesc acestia pe mancare? Iata cateva dintre intrebarile care vor fi puse pe tapet in deja obisnuita intalnire de luni seara de la Casa Capsa.

Sondajul realizat de CURS ne dezvaluie cateva adevaruri nu tocmai placute. Asa cum multi dintre noi stim, romanii nu se inghesuie sa manance la restaurant, desi aparent acestea sunt mai mereu pline. Surprinzator, nici macar banala iesire la iarba verde nu ocupa un loc de varf in obisnuintele culinare ale romanului. Pe de alta parte, gatitul este o activitate ce face parte din viata zilnica a acestuia. Acest lucru nu este tocmai rau (deoarece "mancarea facuta acasa e mai sanatoasa"), insa spune multe despre nivelul de trai de la noi. In familiile din Romania, femeile sunt cele care se ocupa in mare parte de gatit, situatie care probabil cu timpul se va schimba. Mai dramatic este faptul ca multi obisnuiesc sa bea apa de la robinet, apa care stim cu totii cat este de buna.

CE PREFERA? Si ce sa faci cand salivezi pe la vitrinele restaurantelor? E simplu, mergi intins acasa si pui de o friptura. Ei bine, domnilor, friptura e cea care ne salveaza de la foame, care ne mangaie papilele gustative cu aroma ei mai in sange sau mai uscata. Friptura e mancarea preferata a majoritatii. Ce as mai manca o friptura! Daca un roman cheltuieste lunar (in medie) 339 RON pe alimente, nu ne-ar fi prea greu sa ne imaginam ce produse alimentare pot fi cumparate cu acesti bani. Pe locul doi in topul mancarurilor preferate ale romanilor se numara ciorba, borsul si supa. Pe locul trei sunt sarmalele. Despre aceste preferinte culinare si despre cat de sanatos mananca romanii ne vor vorbi specialistii invitati luni seara la Capsa. In ceea ce priveste modul in care este gatita mancarea, trebuie mentionat faptul ca majoritatea o prefera fiarta. Si cum se gateste destul de des in casele din Romania, nu sunt multi aceia care folosesc carti de bucate pentru a-si prepara o masa gustoasa (83% dintre persoanele intervievate au declarat ca nu folosesc o carte de bucate atunci cand gatesc).

CUMPARATURI. La ce se uita mai intai romanul atunci cand merge la cumparaturi? La pret. Dupa aceea verifica si culoarea produsului, mirosul acestuia si abia spre final termenul de garantie. Asadar, nu prea suntem obisnuiti sa verificam termenul de garantie al produselor pe care le cumparam. Mare parte dintre noi a auzit de deja faimoasele E-uri din alimente, insa parerile despre acestea sunt impartite. Unii spun ca sunt sanatoase, altii ca nu sunt sanatoase, iar altii nu stiu. Asta E problema. Interesatii de subiect pot confirma participarea la sesiunea de luni, 31 octombrie, la eliza.dumitrescu@jurnalul.ro.
Citeşte mai multe despre:   diverse

Serviciul de email marketing furnizat de