x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 7 sfaturi pentru a rămâne supli după cura de slăbire

7 sfaturi pentru a rămâne supli după cura de slăbire

06 Mar 2016   •   10:04
7 sfaturi pentru a rămâne supli după cura de slăbire

Probabil ați auzit poveștile acelor oameni care se mențin supli și sănătoși tot timpul… Cu toții vrem să le aflăm secretul. De fapt, efectul yo-yo, slăbire, îngrășare, slăbire este descurajant, nesănătos și până la urmă costisitor dacă vă reînnoiți garderoba de fiecare dată.

Dacă ați reușit să slăbiți, ajungând la greutatea mult visată, există câteva principii de care ar trebui să țineți cont pentru a vă menține. Potrivit Prevention.com, studiile au arătat că cele mai bune sfaturi pentru persoanele care vor să evite efectul yo-yo sunt:


1. Începeți ziua cu un mic dejun sănătos
Cercetătorii dezbat în continuare dacă, până la urmă, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Totuși, pentru oamenii care reușesc să își mențină silueta, micul dejun nu se negociază. 96% dintre participanții la studii au răspuns că servesc în fiecare zi această masă și întotdeauna aleg alimente sănătoase. O treime dintre ei preferă ouăle și 51% fructele și legumele.


2. Măncați cu grijă
Nu veți avea o greutate sănătoasă dacă mâncați pe fugă un sandviș mare în timp ce navigați pe Internet sau vă urmăriți prietenii pe diferite rețele de socializare. Persoanele care se mențin nu adoptă diete restrictive, ci fac alegeri cu grijă, optând pentru alimente integrale, neprocesate, gătesc acasă și mănâncă atunci când le este foame, nu când sunt plictisiți.


3. Faceți mișcare (aproape) în fiecare zi
Probabil nu e nicio surpriză aici. Persoanele suple sunt active sau foarte activă. 42% dintre respondenți au afirmat că fac mișcare de 5 până la 7 ori pe săptămână.


4. La fiecare cină alegeți legume
Dacă există un aliment mai bun decât vegetalele, cu siguranță se află în altă parte a Universului. Oamenii care consumă constant legume înregistrează cea mai mică rată de boli cronice și își mențin mai ușor greutatea. 65% din respondenții la cercetare au afirmat că mănâncă legume la cină în fiecare seară. Ar trebuie să consumați aproximativ două cești și jumătate de legume (variate) în fiecare zi.


5. Nu (mai) țineți dietă
O dată ce ați slăbit, nu trebuie să țineți dietă. Dietele nu funcționează sau dacă funcționează riscați să vă îngrașați dublu decât ați slăbit. 74% dintre participanți au declarat că preferă să adopte un stil de viață sănătos, nu să țină dietă.


6. Alegeți carne de pui
Interesant, dar nu tocmai o surpriză. Persoanele care își mențin greutatea aleg să consume carne de pui, în special piept. Acest lucru are logică: pieptul de pui are puține calorii, o cantitate ridicată de proteine și poate fi gătit în numeroase feluri. Dacă nu sunteți vegetarian, carnea de pui ar trebui să constituie un aliment de bază.


7. Luați gustări inteligente
65% din participanții la studiu au afirmat că gustările lor preferate, mai ales atunci când sunt pe fugă, sunt fructele și/sau oleaginoasele (nuci, alune, migdale). Cele mai bune exemple sunt bananele, fisticul sau semințele.
 

×