x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Horoscop 2014: Gemeni

Horoscop 2014: Gemeni

05 Ian 2014   •   17:30
Horoscop 2014: Gemeni


Jupiter se afla inca din iunie 2013, in Rac, in zona banilor si recompenselor materiale. E posibil sa nu fi observat si simtit cine stie ce imbunatatiri in acest sens, pana acum. Insa, indiferent de rezultatele avute, e bine de stiut ca o data la 12 ani beneficiezi de acest tranzit si de aceasta sansa, asadar e timpul sa valorifici toate oportunitatile, mai cu seama din martie, cand Jupiter isi va relua mersul direct.

OPORTUNITATI
Primele luni ale anului sunt provocatoare, tulburatoare, dar sunt si un sprijin nepretuit pentru Gemenii care sunt dispusi sa renunte la vechi obiceiuri, la o gandire rigida sau la o serie de obiceiuri care le sunt defavorabile.
Este anul in care poti obtine tot mai multa claritate apropo de darurile cu care esti inzestrat, de ceea ce poti darui lumii, dintr-un spatiu al iubirii si respectului de sine, al naturaletii si creativitatii. De asemenea, experientele te ajuta sa devii mai practic, sa-ti valorizezi mai bine si mai rapid ideile, sa devii mai organizat si aplicat.
Jupiter iti da, dar nu-ti baga in traista. El poate crea terenul optim in care tu sa te dezvolti, sa cresti si sa-ti consolidezi statutul material, insa e necesar sa fii parte din proces, sa fii activ in aceasta calatorie si, mai ales, sa fii dispus sa renunti la ceea ce este vechi si nu-ti mai foloseste.
Pe de alta parte, e momentul sa devii constient ca obtii ceea ce dai, din cine esti, ce stii, ce faci. Si ca, oricat ai astepta sa vina lucrurile la tine, asta nu se va intampla decat in momentul in care deblochezi energia abundentei, dand si primind cu usurinta in egala masura. Cu alte cuvinte, te poti bucura de resursele nelimitate, insa pentru asta e nevoie sa renunti la constiinta saraca, la gandurile de saracie, la frici, la gandul ca ai putea pierde ceva sau ai putea ajunge sarac si singur. In definitiv, aceasta este saracia si nu lipsa banilor sau a bunurilor materiale de care crezi ca ai nevoie. Ci insasi gandul ca esti sau ai putea deveni sarac, indiferent cat detii din ce e posibil

LECTII, TESTE, PROVOCARI
Una dintre cele mai importante ale anului 2014 iti este oferita de prezenta lui Saturn in Scorpion. Saturn se afla in casa muncii, a sanatatii, serviciului si autodisciplinei, inca din toamna lui 2012, si va ramane aici pana in decembrie 2014. Asadar, inca poti avea sentimentul ca muncesti mult si din greu, ca nu esti recompensat asa cum ai merita. 
Situatia la locul de munca este incerta pentru cei mai multi dintre Gemeni, exista aici destule schimbari, provocari si cutremure de tot felul. Insa, tot ce se intampla, tot ce traiesti, toate testele la care esti supus in acest context, alcatuiesc un set de instrumente care au rolul de a te ajuta sa devii mai organizat, disciplinat, practic. Si, mai ales, sa inveti sa te pui in slujba altora neconditionat si sa-ti duci la capat munca, misiunea aleasa, fara sa fortezi.
Sanatatea este vizata, de asemenea, de prezenta lui Saturn in Scorpion in casa a VI-a, acolo unde este “casa bolilor cronice”. Prin urmare, e timpul sa ai mai multa grija de sanatatea ta, sa-ti faci investigatiile pe care le-ai tot amanat, sa fii atent la dinti, la densitatea osoasa sau alte disfunctii la nivel articular si/sau osos.

TRANSFORMARE PROFUNDA
Pluto este cel care te asista si te provoaca sa transformi, inca din 2008, o multime de aspecte ale tale care nu-ti mai folosesc. E timpul sa renunti la o serie de convingeri, sa te deschizi mai mult catre cunoasterea de dincolo de vizibil, dincolo de stiinta. Chiar daca iti place sa operezi cu concepte probate si verificate, Pluto te provoaca sa te arunci mai des in necunoscut, sa te interesezi de raspunsuri din alte zone ale cunoasterii. Cumva vrei nu vrei, vei schimba foarte mult viziunea asupra lumii si asupra Universului, datorita experientelor proprii, care-ti arata foarte clar ca lucrurile au o profunzime nebanuita si ca, permitand constiintei sa se transforme, iti faci un mare serviciu.
Pe de alta parte, e posibil sa descoperi ca resursele exterioare nu sunt exterioare, de fapt, si nu au fpst niciodata. Ca tot ce astepti sa vina din afara ta, este generat, de fapt, din interiorul tau, prin legea rezonantei. Apoi, Pluto in Capricorn iti preda lectia prezentului, a acceptarii realitatii prezente asa cum este, in fiecare moment.
Transformarea poate fi generata, mai ales in prima parte a anului, si de o serie de experiente provocatoare, legat de asigurari, relatii cu banci, sponsori sau creditori. Apoi, pot fi si contexte tensionate si persistente cu privire la mosteniri, partaje, relatii de afaceri care au nevoie de clarificare, sau experiente la care partenerul de viata contribuie prin ale, geri paguboase.

IUBIRE SI RELATII
Exista numeroase oportunitati, in acest an, sa-ti construiesti povestea de iubire la care ai visat atata timp. Marte se va afla in sectorul iubirii, in Balanta, nu 7 saptamani ca de obicei, ci 8 luni. Asadar, aceasta zona este extrem de dinamica, daca luam in calcul si faptul ca Marte va fi retrograd din 1 martie pana pe 2 mai. In plus, Nodul Nord lunar va trece din Scorpion in Balanta, pe 19 februarie, unde va sta aproape 2 ani.
Asadar, incepi sa te concentrezi foarte mult asupra relatiei de cuplu, a  vietii sentimentale, dar si asupra relatiei cu copiii si creativitatii in general. Chiar daca vor fi si tensiuni, deziluzii, dezechilibre sau alt tip de provocari, e cert ca pentru tine, anul 2014 aduce mai multa dinamica, incredere, farmec personal, chiar bucurie de viata si seninatate in abordarea tuturor relatiilor.
Totusi, in perioada 1 martie- 20 mai, e bine sa eviti orice inceput de relatie noua si orice decizie importanta cu efect pe termen lung, fie ca esti singur sau nu.
Pentru cuplurile deja sudate, vor fi probabil cateva “cutremure” si schimbari de tot felul. Sunt posibile inclusiv derapajele amoroase, flirturile care pot ajunge mult prea departe la un moment dat, jocuri ale seductiei care pot provoca daune relatiei. Totusi, folosita constructiv, energia martiana poate revigora si innoi relatia.
Daca iti doresti un copil, acest an este cel mai favorabil pentru a-l concepe. Beneficiezi de suport astral in acest sens si, chiar si daca exista probleme, disfunctii de natura fizica sau alte piedici cu care te-ai confruntat pana acum, acestea toate pot fi rezolvate.
De amintit si faptul ca Jupiter in Leu, incepand din 16 iulie, pune umarul si te ajuta sa creezi contextele necesare in care sa intalnesti partenerul potrivit, mai ales in timpul deplasarilor, prin relationarea cu persoane din vecinatatea spatiului de locuit sau prin corespondenta.

SANATATE si VITALITATE
Saturn in Scorpion este direct implicat in tot ce tine de sanatatea, echilibrul si vindecarea fizica. Avand in vedere ca guverneaza  sistemul osos (mai ales genunchii), e important sa supraveghezi in special acest segment si sa fii mereu atent la aportul de minerale. Miscarea, dieta echilibrata si completa, curele regulate de detoxifiere (nu doar fizica, ci si emotionala), renuntarea la unele vicii sau obiceiuri toxice te ajuta sa-ti mentii sanatatea fizica la parametri optimi. De asemenea, e de evitat suprasolicitarea, chiar daca este un an plin in ce priveste munca si activitatile profesionale.

CARIERA SI POSIBILITATI
In primul rand, Saturn mai sta in casa muncii pana in decembrie 2014, ceea ce inseamna ca in continuare exista posibilitatea unor retrictii, blocaje, amanari si intarzieri. Sentimentul este de constrangere, de limitare si neajuns. Ideile si solutiile pe care le ai sau le descoperi pe parcurs par sa nu-si gaseasca contextul potrivit intotdeauna. Fie ai nevoie sa angajezi pe cineva, dar nu dispui de resursele financiare necesare, fie se fac restructurari la locul de munca si esti nevoit sa preiei si sarcinile altora… In orice caz, e o perioada care-ti testeaza in continuare rabdarea, intelepciunea si capacitatea de a accepta realitatea asa cum este.
Uneori pare ca te afli pe un teren arid, in desert. Nu vezi nimic la orizont. Cu toate acestea, exact in astfel de momente este vital sa continui sa privesti in jur, sa mergi inainte cu incredere si sa faci tot ce poti mai bine in fiecare moment. Saturn niciodata nu uita sa recompenseze o munca bine facuta, o atitudine responsabila si smerenia in fata provocarilor.
Pe de alta parte, in zona carierei se afla Neptun, astrul care guverneaza emisfera dreapta, zona care tine de creativitate, inspiratie, imaginatie. Neptun va ramane in Pesti, in aceasta zona a horoscopului tau general, pana in 2024.
In acest an te poti bucura de expunere publica, ca urmare a unor manifestari artistice, creative sau caritabile. In orice caz, incet incet, imaginea ta devine tot mai populara, pe masura ce inveti sa-ti exprimi latura creativa, imaginativa, intuitiva. Pentru ca da, e momentul sa inveti sa te manifesti si dincolo de ratiune si logica.
Marte in Balanta, in prima jumatate a anului, te ajuta sa te exprimi cu usurinta, sa iesi in fata, sa-ti pui in valoare calitatile si talentele. Devii tot mai atent la cum te prezinti in lume, creezi tot mai mult, te poti implica in proiecte care necesita talent artistic, simt estetic, charisma. Ai ocazia sa descoperi aspecte noi ale tale, abilitati si talente pe care nici nu banuiai ca le ai.

BANI SI PROSPERITATE
Este evident ca segmentul financiar este unul dintre cele mai importante pentru tine in 2014. In aceasta directie va fi investita cea mai mare parte din energia ta, mai ales in prima jumatate a anului. E chiar recomandat sa abordezi lucrurile astfel, intrucat acum este sansa ta de a-ti imbunatati  statutul material. Jupiter nu vine in fiecare in an in casa banilor, ci doar o data la 12 ani. Astrul se afla in Rac, pe segmentul banilor si bunastarii, inca din iunie 2013. Si chiar daca nu ai observat cine stie ce schimbari benefice in aceasta directie, daca te uiti mai atent, probabil ceva-ceva s-a miscat acolo. Macar ca ai descoperit o noua sursa de venit sau ai inceput sa te implici in activitati noi,  sa faci lucrurile altfel sau sa descoperi noi abordari posibile si sa schimbi unele convingeri despre bani si afaceri in general. Si e important sa mergi mai departe pe drumul descoperit, sa-ti urmezi ideile, chiar si cand nu vezi rezultate imediate, si sa inveti sa fii mai aplicat, adica sa pui mai des in practica ceea ce intentionezi.
Jupiter va fi retrograd pana in 7 martie, insa dupa aceasta data si pana in iulie e posibil sa-si arate in sfarsit recompensele, roadele, darurile. Asadar, continua sa mergi si sa ai incredere. Si fii atent la ce simti sa faci sau sa nu faci, cu cine simti sa mergi alaturi si cu cine nu. E important sa faci alegeri cat mai aproape de cine esti tu, de ce simti, adica sa eviti cat mai mult compromisurile.
In special in primele 2 luni ale anului, e recomandat sa eviti investitiile importante sau inceputurile noi. Este mai curand o perioada de reevaluare si revizuire, de corectare si ajustare, decat de schimbare radicala.
Pluto in Capricorn este responsabil cu ceea ce poti obtine de la altii (favoruri, sustinere, credit, finantare, incredere, gir) si cu tot ce poti primi in general. Vestea buna este ca Pluto (Capricorn) se afla in receptie mutuala cu Saturn (Scorpion), adica fiecare dintre cele doua planete se afla in semnul guvernat de cealalata. Asta inseamna ca exista sprijin, conclucrare, cooperare intre cele doua. Altfel spus, cu cat te ocupi mai serios de cele pe care ti le-ai asumat, cu cat esti mai responsabil si disciplinat, cu atat mai multe recompense si beneficii vei primi.

Astrolog Nicoleta Svârlefus 

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro

________________________________________

Citiţi şi horoscopul pe 2014 al celorlalte zodii!

 BerbecBalanţă
TaurScorpion
GemeniSăgetător
RacCapricorn
LeuVărsător
FecioarăPeşti

________________________________________

Vrei un horoscop personalizat? Click aici!


×
Subiecte în articol: horoscop 2014