x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Horoscop 2014: Leu

Horoscop 2014: Leu

05 Ian 2014   •   17:37
Horoscop 2014: Leu




Din iunie 2013, Jupiter se afla in Rac, in casa a XII-a astrologica, plasandu-te intr-un fel de „con de umbra”, dandu-ti un ragaz necesar pentru a te ocupa de lumea ta interioara, pentru a dizolva si gestiona o serie de blocaje din trecut si pentru a te vindeca atat la nivel fizic cat si emotional.

Expansiune, crestere
Pana in iulie 2014, continui sa fii discret, sa dezvolti relatii in umbra, fara a te mai expune la fel de mult cu te-ai obisnuit. Uneori e destul de dificil pentru tine sa accepti aceasta pozitie, insa cu siguranta este pentru binele si cresterea ta interioara. Pentru ca in aceasta perioada, inveti sa renunti la control, iti dezvolti compasiunea, iti intaresti credinta si iti creezi accesul la o serie de posibilitati care tin de partea nevazuta a lucrurilor, de Spirit.
E posibil sa fii nevoit sa fii sprijin pentru persoane apropiate din familie sau din cercul de prieteni, sau chiar pentru partenerul de viata. Se creeaza contexte in care prezenta ta este ceruta si e necesara, fiind chemat sa sprijini, energetic sau material, pe cineva. Asta poate fi frustrant, insa este lectia ta de generozitate, este procesul prin care inveti valoarea lui „a darui”, ca sursa a lui „a primi”.
Uneori, e posibil sa te simti ca un simplu spectator al vietii tale. Evenimentele se succed in fata ochilor tai, iar tu nu poti decat privi si simti, fara a putea actiona in timp util. De altfel, un alt beneficiu al acestui tranzit este ca te invata sa devii observator, sa te detasezi de lumea exterioara, sa nu te mai identifici atat de mult cu ea si mai ales sa nu o mai imiti preluand tot felul de emotii care nu sunt ale tale.
Senzitivitatea ta poate fi in crestere, deschizandu-te mai mult catre a-i ajuta pe ceilalti esti mai vulnerabil, de aceea fii atent la limitele pe care le stabilesti. Uneori e posibil sa uiti de tine, sa te neglijezi si sa preiei incarcatura altora. Fii cat mai prezent la asta, nu uita ca poti ajuta doar cand tu esti bine, mentine-te in echilibru din punct de vedere energetic.
Este si o perioada in care poti apela la un consilier de dezvoltare personala/spiritual sau la un psihoterapeut, sa te sprijine in procesul tau de vindecare si crestere. Apoi, e o perioada propice pentru a descoperi noi mijloace de vindecare si echilibrare, alternative, dar si pentru a invata lucruri noi legat de Spirit si Univers.
Prima jumatate a anului este, asadar, ca un fel de perioada pregatitoare pentru ce va urma, respectiv pentru intrarea lui Jupiter in Leu, dupa 12 ani de zile.
Din 16 iulie 2014 si pana in august 2015, Jupiter in Leu iti creste increderea in tine, te ajuta sa vezi si sa fructifici noi posibilitati, sa te afirmi, sa te dezvolti la nivel de personalitate, sa fii din nou in lumina reflectoarelor.
Daca ti-ai facut bine „temele”, acesta poate fi anul recompenselor minunate. Oricum, esti mult mai increzator, iti exprimi creativitatea cu mai multa usurinta si elocventa, ai mai mult entuziasm si mai multa bucurie. Lucruri care altadata ti se pareau dificile, greu de pus in practica, chiar imposibile, acum le privesti cu mai multa seninatate si le abordezi cu curaj.
Ti se deschid usi noi, chiar si in strainatate, apar oportunitati de evolutie si expansiune, proiecte neasteptate, inedite, legi relatii cu oameni care-ti faciliteaza ascensiunea si evolutia. E posibil sa inveti ceva nou, sa te imbogatesti cu cunostinte dintr-un domeniu nou, creativ, atractiv. In orice caz, caile pe care mergi par sa fie complet noi, la fel cum este si atitudinea/abordarea ta. Aceste cai sunt presarate cu experiente „altfel” si pot fi consecinta unui debut, a unui nou inceput, de pilda in plan profesional.
Proiectele la care ai lucrat in umbra, in spatele scenei, acum se incheie, renunti la ele, sau nu mai e nevoie sa le acorzi atentie pentru ca ele merg in directia lor care nu mai converge cu a ta. Acum ai nevoie sa acordezi experientele si drumul cu cine esti in acest moment, cu cine ai devenit. Alte orizonturi, noi posibilitati, sunt acum disponibile pentru tine.
Expresia de sine si creativitatea sunt in centrul atentiei, asadar nu e exclus ca un hobby sa devina profesie.

Limite, probe, restrictii
Saturn ramane in Scorpion, in casa a IV-a, atingand si restructurand tot ce tine de familie, camin, locuinta, securitate emotionala, autoritate personala, conditii de trai, radacini, relatia cu trecutul si cu radacinile.
Din octombrie 2012 si pana in septembrie 2015, Saturn in Scorpion iti aduce in atentie  aceste aspecte care necesita sa fie schimbate sau ajustate. E posibil sa simti povara unor responsabilitati familiale, mai puternic decat in alti ani, sa te simti singur in anumite situatii, sa ai sentimentul ca nu poti conta prea mult pe cei din jur. Insa totul iti este util, pentru ca scopul lui Saturn este sa te invete sa stai pe propriile picioare, sa te descurci singur la nevoie, sa –ti vindeci dependentele emotionale si sa-ti recastigi autoritatea.
Este un an in care poti lua decizii importante si pe termen lung, care vizeaza casa sau relatiile cu parintii. Chiar daca vei experimenta amanari, stagnari, incetiniri ale demersurilor in aceasta zona, cert este ca vor veni si rezultatele. Asadar, deocamdata e necesar sa te decizi unde vrei sa locuiesti, cu cine, in ce conditii. Abia apoi se vor aseza lucrurile.
Este perioada in care inveti sa ai rabdare cu familia, cu problemele ei, fara a te mai identifica cu acestea. De asemenea, afli cum poti vindeca si transforma perceptia despre anumite experiente dificile din trecut, astfel incat sa te poti raporta la prezent si la ce e potrivit pentru tine acum.
Si in cariera vor fi momente de stagnare, insa vor fi si oportunitati suficiente de crestere si afirmare.

Schimbare, inovatie, necunoscut
Sistemul de credinte, viziunea si filozofia de viata, convingerile, sunt vizate de schimbari spectaculoase pe parcursul acestui an. Iti redefinesti sistemul de valori, aspiratiile, lucrurile in care crezi. Esti intr-un punct de cotitura, in care viata ta poate lua, brusc, o turnura noua.
Chiar daca primele luni ale anului sunt caracterizate de confuzie si incertitudine, de nesiguranta in alegeri si teama de necunoscut, agitatie si neliniste, treptat incepi sa imbratisezi tot mai multe ocazii si experiente noi, care, fara sa-ti dai seama, te conduc pe o traiectorie inedita.
E posibil sa inveti ceva nou, sa incepi niste studii, eventual in strainatate sau cu un trainer strain, sa-ti deschizi mintea tot mai mult, sa-ti cresti nivelul de constienta, sa-ti extinzi activitatile dincolo de granite. Mai ales in a doua parte a anului, pot aparea ocazii minunate in acest sens si tot ce ai de facut este sa le primesti cu toata inima, chiar daca nu ai garantia unui rezultat clar. Acum drumul se construieste din aproape in aproape, cu incredere si credinta, cu inocenta si entuziasm, cu creativitate si inspiratie permanenta. Viitorul e mereu necunoscut si e bine sa ramana asa, si sa te lasi surprins de tot ce are sa-ti ofere moment de moment.

Transformare, profunzime
Zona muncii, rutinei zilnice, stilului de viata si familiei este supusa transformarii profunde si in acest an. Cu Pluto in Capricorn, esti mereu provocat sa renunti la ceva vechi, nefolositor, neautentic. Pluto te dezvata de obiceiuri care tin de ego si te obliga sa-ti redescoperi tot mai mult puterea interioara, credinta de neclintit, esenta divina. Pluto, sau „vointa divina” iti indeparteaza „foile de ceapa” ale egoului si te aseaza in centrul fiintei tale.
Asadar, si in acest an, rutina zilnica se transforma, munca si abordarea ei, de asemenea. Esti provocat sa te adaptezi mereu la cine esti in prezent, sa renunti la vechi si, mai ales, la control. Si exact cand crezi ca nu mai poti, Pluto e acolo sa-ti arate ca poti si ca niciodata resursele nu se epuizeaza.
Si in plan familial, transformarile continua. Saturn se afla in receptie mutuala cu Pluto, cu alte cuvinte cele doua planete se sprijina reciproc pentru a-ti crea contextul in care sa devii tot mai autentic, tot mai in profunzime, tot mai prezent la puterea personala.

IUBIRE, RELATII
Jupiter in Leu (iulie 2014- august 2015) este de bun augur pentru toti Leii singuri care doresc sa-si gaseasca partenerii potriviti.
Incepand din iulie, e timpul sa te deschizi, asadar, catre o noua relatie, si sa primesti oportunitatile care apar in acest sens. Niciodata nu a fost mai usor sa te faci remarcat, sa-ti deschizi mintea si inima pentru o experienta romantica de lunga durata.
Pentru Leii care sunt intr-o relatie, acest an, cu precadere a doua jumatate a lui, poate aduce o revitalizare a relatiei. Aceasta va cunoaste o inflorire, printr-o mai mare deschidere si usurinta in exprimarea sentimentelor si intentiilor.
Totusi sa nu uitam de Saturn care influenteaza relatiile in interiorul familiei si care poate da anumite teste Leilor, apropo de responsabilitate si seriozitate. E posibil sa fii nevoit sa ai grija de cineva, sa te ocupi mai mult singur de anumite sarcini familiale, sa existe destul de multa confuzie in privinta unor investitii, achizitii si partaje. De fapt, exista inca estul de multa confuzie legat casa, de un loc in care sa te stabilesti pe termen lung, poate pentru toata viata. 
In primele luni ale anului, exista destul de multa agitatie, nu atat a ta, cat a celor din jur. Te afecteaza stresul celorlalti, problemele si plangerile lor. Se pot isca usor conflicte, exista destul de multa agresivitate verbala, e posibil sa te trezesti atras in lupte care nu sunt ale tale. De aceea, e bine sa fii atent, sa te delimitezi de anumite contexte stresante, de intrigi care nu-ti apartin, de judecati si etichete pe care tinzi sa le pui pe ceilalti, sau viceversa.
Atentie si la tensiunile care pot aparea in relatiile cu vecinii sau cu fratii/surorile.

SANATATE si VITALITATE
Prima jumatate a anului te mentine pe aceeasi linie ca in 2013, adica o vitalitate ceva mai scazuta decat ti-ai dori, oboseala, stress si neliniste. Emotiile sunt intense si faci cu greu fata la efort prelungit. De aceea, e esential sa ai grija de tine, sa-ti intaresti imunitatea prin metode cat mai naturale, sa faci miscare, sa apelezi la practici spirituale care iti sunt potrivite pentru a te menti ne in echilibru, folosesti tehnici de respiratie in fiecare zi, sa elimini gandurile negative si tendinta de a dramatiza.
Pe de alta parte, avand in vedere ca Pluto se afla in Capricorn in zona sanatatii, e posibil sa somatizezi frici, inflexibilitate, rezistenta, control, prin dureri articulare,  afectiuni ale oaselor, dintilor sau pielii. Asadar, daca acestea apar, fac parte din procesul tau de transformare. Si, pe langa terapia punctuala, la nivel fizic, e important sa lucrezi si la nivelul celorlalte corpuri (emotional, mental).
In prima parte a anului, Jupiter sustine si faciliteaza vindecarea prin psihoterapie, indrumare spirituala, consiliere de dezvoltare personala, fizioterapie sau alte tipuri de terapii.
Apoi, cu Jupiter in Leu din 16 iulie, ai mult mai multa vitalitate si esti cumva protejat. Insa fii atent la excesele de orice tip.

CARIERA, OPORTUNITATI
Ai ragaz de gandire, meditatie, revizuire a alegerilor si actiunilor… jumatate de an. Este o perioada meditativa, destul de confuza, in care lucrurile nu par sa se miste inainte, iar uneori nici nu vezi vreo posibilitate in acest sens. Cu toate acestea,  exista miscare, poate nu in ritmul si cu viteza dorite de tine, dar exista.
Marte se afla in Balanta pana in iulie. Astrul activeaza zona comunicarii, deplasarilor, schimburilor, contractelor. Este, asadar, o perioada dinamica in acest sens, in care vei avea de lucru cu acte, documente, corespondenta. De asemenea, te vei vedea la masa negocierilor de multe ori in acest rastimp si e posibil sa semnezi si cateva contracte profitabile. Totusi, evita semnarea acestora in februarie, iunie si octombrie.
In prima luna a anului 2014, Venus va fi retrograda in Capricorn. Venus guverneaza casa carierei, iar acum se afla in casa muncii. Prin urmare, e nevoie sa faci un pas inapoi, sa vezi imaginea de ansamblu a traiectoriei tale profesionale, a carierei si activitatilor in care esti implicat. Astfel, vei vedea la ce poti sa renunti, cum poti retructura programul zilnic, astfel incat sa devii mai eficient si sa ai mai multa energie pentru ce va sa vina nou in acest sector de viata.
Oricum, prima parte a anului aduce schimbari majore in ce priveste credintele, convingerile, dorintele si aspiratiile. E posibil chiar sa reiei niste studii sau sa incepi unele noi. Oricum, o diploma noua sau o certificare poate fi necesara in acest an.
Din iulie, se deshid drumurile pentru tine. E posibil sa colaborezi cu strainatatea, mai mult si mai fructuos decat pana acum. Unii Lei pot ajunge sa locuiasca, cel putin temporar, in alta tara, grate oportunitatilor de studii sau de lucru.
In orice caz, te bucuri de un salt major in cariera si de o intorsatura de proportii.

BANI, PROSPERITATE
Unul din marcajele cele mai sugestive in acest segment este Neptun in Pesti, care guverneaza, in horoscopul tau, casa banilor si resurselor provenite de la altii, inclusiv de la partenerul de viata.
Exista oscilatii, neclaritate si nesiguranta, insa, in moduri mai greu de inteles cu mintea, banii vin mereu cand ai nevoie, odata ce te aliniezi energetic la scopul pe care ti-l propui.
Unii Lei pot crea contexte absolut miraculoase in privinta abundentei, altii pot suferi, iar altii traiesc ambele dimensiuni, alternativ.
Important de mentionat este ca Neptun in Pesti inseamna arta, creativitate, inspiratie si imaginatie. Asadar, cu cat te apropii mai mult de aceste zone de manifestare, cu cat iti exprimi mai mult creativitatea, cu atat mai multa prosperitate vei crea. Apoi, banii sunt o consecinta fireasca, ei vin natural, cand tu faci ce te inspira si te bucura.
Vor fi suficiente posibilitati, la care nici nu te-ai gandit inainte de 2014, prin care poti sa-ti imbunatatesti situatia financiara. Totusi, nu acesta este punctul de interes maxim in 2014, ci recunoasterea, ascensiunea, noutatea, reinventarea, experientele noi.

Astrolog Nicoleta Svârlefus 

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
__________________________________________

Citiţi şi horoscopul pe 2014 al celorlalte zodii!

 BerbecBalanţă
TaurScorpion
GemeniSăgetător
RacCapricorn
LeuVărsător
FecioarăPeşti

________________________________________

Vrei un horoscop personalizat? Click aici!


×
Subiecte în articol: horoscop 2014