x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Horoscop 2014: Rac

Horoscop 2014: Rac

05 Ian 2014   •   17:34
Horoscop 2014: Rac


Poate ca 2014 nu este cel mai confortabil an, mai ales in prima jumatate, dar cu siguranta este marea ta sansa de a face un salt urias inainte. Pana in iulie, toate cele 4 semne cardinale, inclusiv Racul, sunt ocupate de planete. Se formeaza aspectul numit “cruce cardinala” care-si va exercita influenta pana in iulie. Asta inseamna ca esti provocat sa-ti reconsideri relatiile, pozitia fata de familie si societate, atitudinea, rolul profesional, cariera.

Schimbari radicale, salturi
Practic, viata ta se poate schimba fundamental, si vei scoate la lumina o noua identitate, un nou “eu”, deci noi posibilitati de a-ti trai viata. Sunt schimbari care au inceput deja, ele au tot avansat in ultimii doi ani cel putin, terenul a fost pregatit, iar acum adaugi tusa finala.
Uranus, in aspect de cuadratura cu Pluto, reformeaza si reinventeaza zona carierei si statutului socio-profesional. In continuare, ai de gestionat presiuni venite din exterior, relatii constrangatoare dar transformatoare, compromisuri care se cer eliminate din viata ta. Cariera si relatiile merg mana in mana. Cumva tu iti construiesti cariera prin intermediul relatiilor si invers, iar surprizele si schimbarile de drum profesional ajuta la cernerea relatiilor. Provocarile nu se termina deci, insa fii pregatit pentru cele mai mari oportunitati din viata ta si pentru cele mai consistente salturi inainte, tocmai datorita eliberarii de tot ce nu-ti mai foloseste.
Uranus in Berbec, in zona carierei, face ca aceasta zona sa fie instabila si supusa schimbarilor, de aceea, esti invitat sa inveti flexibilitatea si sa renunti tot mai mult la dorinta de a controla totul si de a functiona rutinar.

Transformare
E necesar sa fii constient ca acum te reconstruiesti in totalitate, de aceea asa-zisele pierderi sunt absolut necesare. O serie de ancore dispar, uneori simti ca nu mai poti conta pe nimeni, dar asta iti va intari increderea in tine si in ideile tale.
Pluto se afla in continuare in Capricorn, in semnul aflat peste drum de Rac. Relatiile sunt in continua transformare. Una dintre provocarile anului 2014 este sa inveti sa renunti la dependente, de oameni sau de forme ale realitatii fizice. E timpul sa-ti revendici puterea si autoritatea, sa-ti intaresti credinta, contand mai mult pe tine si pe resursele interioare, pe intuitia ta, decat pe altii si pe puterea lor de multe ori doar aparenta. Mirajul puterii unor oameni, in umbra carora te-ai adapostit, dispare, si e inlocuit de constientizarea faptului ca fieacare are treaba cu el insusi, iar puterea reala consta in vulnerabilitate si in capacitatea de a face alegeri dupa cum iti indica inima ta si nu dupa cum crezi ca e potrivit pentru ceilalti.
Apoi, lectiile lui 2014 sunt legate si de posesivitate, control si presiunea pe care tinzi sa o pui pe cei din jur. Fiind un semn predominant emotional, Racul incearca prin toate mijloacele sa obtina securitate si siguranta. Iar uneori, in cautarea sigurantei, se straduieste sa-i schimbe pe ceilalti sau sa le indice un fel familiar de a face lucrurile, astfel incat sa se simta confortabil alaturi de ei. Insa, tocmai asta ai de invatat acum: sa renunti la a-i mai impinge pe ceilalti in directia dorita de tine, pentru ca astfel nu faci decat sa creezi tensiuni prin opozitia si rezistenta pe care o generezi in ei.
Pe de alta parte, Pluto in Capricorn te ajuta sa scoti la lumina resurse pe care nu le-ai folosit pana acum: de exemplu, intuitia ta fabuloasa si, in consecinta, puterea interioara si fermitatea in alegeri. Pentru ca, in definitiv, instrumentul cel mai valoros pe care-l ai la indemana in fiecare moment prezent, este alegerea. Iar alegerea dictata de intuitie, in locul ratiunii, este un mare castig pentru tine acum.
Marte aflat in Balanta, in zona casei, sufletului, familiei si caminului, si activand la randul sau crucea cardinala, este un semnal de alarma ca ceva trebuie schimbat si legat de aceste aspecte, astfel incat sa-ti sporesti confortul si linistea. Prin urmare,  pot avea loc schimbari in familie, in casa, in camin, sau legat de proprietati, avere, patrimoniu.

Creștere, entuziasm, incredere
Cu Jupiter in semnul tau zodiacal, inca din iunie 2013, oricat ar fi de provocatoare aceasta perioada din viata ta, simti ca ai un aliat de nadejde, macar prin faptul ca poti privi lucrurile dintr-o perspectiva mai senina, cu mai multa usurinta si cu optimism. Chiar daca nu ai vazut roade concrete pe masura asteptarilor tale, ele vor veni la momentul potrivit, atata timp cat continui sa-ti vezi de cresterea ta interioara, de extinderea orizontului de posibilitati, de invatare si dezvoltare personala.
Toate semintele pe care le-ai semanat in ultimii doi ani, vor incepe sa dea roade, mai ales in a doua jumatate a anului 2014, cand vor aparea si oprtunitatile de castig material. Practic, in iulie 2014, cand Jupiter va trece in Leu, in zona castigurilor si recompenselor materiale, devii mai constient de ceea ce poti oferi lumii, te livrezi cu mai multa incredere si eficienta, iti poti valoriza, in sfarsit, calitatile si talentele. Vei vedea ca a meritat fiecare zi de asteptare si de munca. Incet, incet, se fixeaza si consolideaza ceea ce ai construit, iar schimbarile facute incep sa-si arate rostul si beneficiile.

IUBIRE SI RELATII
Aceasta zona poarta amprenta lui Saturn, si in acest an. Inca din octombrie 2012, Saturn in Scorpion pune umarul la maturizarea ta afectiva, la asumarea responsabilitatii in cadrul relatiei sentimentale si in relatiile cu copiii, prin tot felul de teste, intarzieri, blocaje. Oricum, e timpul sa iei aceste aspecte ale vietii mult mai serios, sa te raportezi la ele cu mai mult discernamant, iar alegerile tale sa aiba la baza criterii serioase, cu efect pe termen lung.
Daca esti intr-o relatie, aceasta trece prin reconfigurari, mai ales daca inca exista neutenticitati acolo. Practic, Saturn voteaza pentru adevar, responsabilitate, un rol bine definit in cadrul relatiei, disciplina. E posibil ca in acest an sa se defineasca mult mai clar rolul fiecarui partener in relatie, sa luati impreuna niste decizii importante care vor da o noua directie vietii in doi. Poate fi vorba despre aducerea pe lume a unui copil sau despre schimbarea abordarii rolului de partener si de parinte.
Esti mai concentrat acum asupra vietii personale si asupra viitorului copiilor, daca ei exista.
Unele relatii se vor indrepta spre casatorie, daca punctele de uniune sunt solide si daca exista un scop comun al celor doi, altele e posibil sa se uzeze si sa se rupa, mai ales daca sunt intretinute la distanta si/sau exista deja multe fisuri adunate.
Daca esti singur, Saturn poate intarzia intalnirea partenerului optim sau poate pune in calea ta tot felul de piedici care te tin la distanta (fizica sau emotionala) de celalalt. Intr-o forma sau alta, Saturn, pana sa permita apropierea de un partener, iti acorda ragazul necesar pentru a te lamuri in privinta dorintelor tale. Asa ai timp sa-ti dai seama ce vrei cu adevarat, ce fel de relatie iti doresti, cu cine vrei sa mergi la drum si ce conteaza cel mai mult in alegerea partenerului. Asadar, chiar daca exista obstacole, ele au rolul lor si, cu siguranta, la momentul invatarii si integrarii tuturor lectiilor saturniene (flexibilitate, rabdare, incredere), se va implini si aceasta dorinta a ta.
Sunt de evitat inceperea unei relatii si casatoria in perioadele in care Venus, Marte si Mercur vor fi retrograde (Venus: 1-31 ianuarie; Mercur: 6-28 februarie, 7 iunie-1 iulie, 4-25 octombrie; Marte: 1 martie- 20 mai).

SANATATE, VITALITATE
Nu sunt marcaje deosebite in privinta sanatatii. Totusi, Jupiter in Rac, pana pe 16 iulie, poate predispune la excese, crestere in greutate, cu consecintele aferente. De aceea, e important ca in acest an sa renunti la unele obiceiuri nesanatoase, sa fii constient de efectele exceselor asupra organismului si sa fii mai atent la programul de odihna precum si la alimentatie. Mai ales ca este un an provocator, cu multa emotie, multa munca, uneori suprasolicitare fizica si psihica, asa ca e recomandat sa ai in corpul tau un aliat, ajutandu-l sa te ajute in calatoria ta.

CARIERA, OPORTUNITATI
Traiesti o perioada istorica in ce priveste cariera, evolutia ta in general, reinventarea profesionala si mai ales vocationala. Uranus se afla in casa a X-a astrologica, inca din 2011 si va ramane acolo pana in 2019, asa ca ai timp suficient sa experimentezi tot felul de salturi si schimbari, reformulari si experiente inedite.
Totusi, 2014 este unul dintre cei mai intensi ani din punct de vedere al carierei si cu siguranta este mult mai fructuos decat 2013. Nu e comod, dar iti ofera prilejul de a descoperi drumul profesional in raport cu vocatia si cu stadiul la care te afli in ce priveste evolutia personala si profesionala. Iar asta nu e putin lucru.
Un astfel de tranzit, respectiv Uranus in casa carierei si faimei, este un privilegiu. Nu toti oamenii beneficiaza de un astfel de tranzit, in viata, revolutia lui Uranus avand o durata de 84 ani. Este perioada in care tu ai ocazia sa cunosti tot mai mult din ce poti fi si face in lumea asta. Ti se ofera ocazia sa treci mereu dincolo de alte si alte limite, dincolo de judecati, tabu-uri, prejudecati, cutume. In asta te-ai antrenat pana acum si o vei face si anul acesta. Ce ai de facut este sa urmezi intuitia ta, sa te adaptezi, sa vezi o oportunitate in orice experienta, sa extragi beneficii din orice provocare. Devii un alchimist tot mai bun si tot mai sigur pe el.
Uranus iti cere sa te reinventezi, iar si iar. Sa fii creativ, original, in munca ta. Sa te imprietenesti cu noul, cu necunoscutul. Sa-ti asumi drumul personal, chiar si cand intalnesti priviri sau cuvinte dezaprobatoare. Sa-ti extinzi constiinta, sa devii tot mai prezent la cine esti si ce poti, dincolo de ceea ce ai facut in trecut sau ce ai crezut despre tine si despre ce esti in stare sau esti menit sa faci. Sa fii constient de felul in care creezi lucrurile, de faptul ca tu esti sursa lor.
E timpul sa eliberezi limitarile, etichetele puse de altii, proiectiile care au fost facute asupra ta, judecatile carora alta data le-ai permis sa te raneasca si sa te opreasca din drum.
Uranus te invata si independenta, dar si altruismul. Si individualitatea, dar si viata in comunitate si lucrul pentru binele tuturor.
Pana in iulie, lucrurile ar putea parea ca raman la fel, ca stagneaza sau ca intampini tot felul de piedici. De fapt, ele merg inainte, dar la alt nivel, mai subtil. La nivel energetic, ele sunt ajustate, prin replierea ta si prin clarificarea intentiilor si dorintelor tale, dar si a contextelor in care te afli in fiecare moment. De aceea, nici nu e indicat sa te angajezi pe un drum nou, pana cand nu faci toate aceste ajustari si nu te clarifici mai intai tu cu tine.
Insa din luna mai incepand, si mai ales dupa 20 iulie, intreg mediul profesional si al carierei capata un alt ritm, o alta fluiditate, coerenta, claritate, eficienta. Totul incepe sa creasca, ca un bulgare care se rostogoleste in zapada pufoasa, totul se dezvolta si inainteaza, infloreste si se amplifica sub ochii tai.
Apar beneficiile materiale, apar noi oportunitati de expansiune si, atentie, e posibil sa te expui public, prin natura afacerilor si activitatilor profesionale in care esti implicat. Este un moment de crestere a popularitatii si a faimei. Mai ales ca intri in cercuri din ce in ce mai elitiste, iar conexiunile create te conduc spre un loc in linia intai.

BANI, PROSPERITATE
Esti, poate, cel mai privilegiat din tot zodiacul, in ce priveste acest segment al prosperitatii si castigurilor materiale. Ai asteptat, ai munci, ani de zile ai avut senzatia ca duci in spate pietre de moara sau ca te lupti cu mori de vant, dar iata ca acum rasare soarele si pe strada ta. Nu din prima zi a lui 2014, nici din prima luna, ci, concret si palpabil, in a doua jumatate a anului.
Asta nu inseamna ca in prima jumatate a anului trebuie sa te resemnezi sau sa nu actionezi, pentru ca aceasta este perioada ingrijirii “plantelor”, crearii ambientului necesar in care sa creasca si sa rodeasca semintele plantate inca din 2012, prin smulgerea buruienilor si asigurarea conditiilor optime. Si unele roade deja vor incepe sa apara si chiar sa le culegi de timpuriu.
Sau, imagineaza-ti ca esti la carma unei corabii si ai de ales destinatia optima. In prima jumatate a anului, asta faci: iti alegi echipajul, iti setezi coordonatele, iti desenezi si creezi itinerariul cu cat mai multa precizie si claritate. Apoi, doar conduci corabia in directia stabilita deja, iar urmatorul pas este sa te bucuri de destinatie cu tot ce are ea sa-ti ofere.
In prima parte a anului, schimbarile care se produc, mai ales in constiinta si apoi in exterior, vor avea impact considerabil in viata ta pentru multi ani de acum incolo.
Totusi, avand in vedere ca Saturn vegheaza din casa speculatiilor financiare, e bine sa eviti tranzactiile fara acoperire, speculatiile, jocurile de noroc si tot ceea ce este superficial, fragil sau fara acoperire legala.
La propriu, in toamna, e vremea recoltei, pentru tine. E vremea oportunitatilor si creativitatii, a iesirii la rampa.

Astrolog Nicoleta Svârlefus 

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
__________________________________________

Citiţi şi horoscopul pe 2014 al celorlalte zodii!

 BerbecBalanţă
TaurScorpion
GemeniSăgetător
RacCapricorn
LeuVărsător
FecioarăPeşti

________________________________________

Vrei un horoscop personalizat? Click aici!


×
Subiecte în articol: horoscop 2014