x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Horoscop 2014: Scorpion

Horoscop 2014: Scorpion

05 Ian 2014   •   17:54
Horoscop 2014: Scorpion


Saturn se afla in semnul tau solar inca din octombrie 2012. In acest an ramane aici si te ajuta sa cristalizezi lectiile invatate sau sa inveti si altele care-i sunt pe plac. De pilda, de cand Saturn a intrat in Scorpion, e posibil sa fi devenit mult mai serios, mai interiozizat, rezervat, si temator in ce priveste reactiile celor din jur sau eventuala lor respingere. Esti mai atent la tine, la felul in care te prezinti in lume, la atitdudine, la cum faci lucrurile si la imaginea ta.

Lectii, maturitate, responsabilitate
E posibil sa ai perioade de nesiguranta si pesimism, sa te simti uneori ca si cand te strange corpul si nu poti face (inca) tot ce ai vrea si putea sa faci. Insa, cu Saturn aici, prima lectie de invatat este rabdarea. Lucrurile nu se deruleaza cu viteza pe care o doresti uneori, ci cum si cand e momentul potrivit, cand ai integrat tot ce aveai nevoie sa stii si sa intelegi pentru a face pasii respectivi.
Este o perioada de bilant pentru tine, de evaluare a momentului in care te afli si a evolutiei tale pana in acest moment. Te uiti mai lucid la tine si la viata ta, si poti vedea ce e de schimbat, ce e de dezvoltat, unde ai putea sa iei niste decizii mai responsabile pe termen lung. Nu prea mai tine sa te faci ca nu vezi, pentru ca totul e in fata ochilor tai.
Este un proces complex de maturizare, in care deciziile pot viza inclusiv dieta, stilul de viata, alimentatia. In timpul acestui tranzit, e mai usor sa pierzi in greutate, daca asta iti doresti.
In orice caz, schimbarile pe care le faci acum pot avea impact pentru multi ani de acum incolo, de aceea, Saturn spune: “ce atata graba? Sa facem lucrurile pe rand, in ordine, cu intelepciune si rabdare.”
Cu Saturn in semnul tau solar, nu e vorba de rezultate, de destinatie, ci de calatoria in sine. E interesant de observat cum te schimbi sub influenta unui astfel de tranzit, cate realizezi, cat de multa curatenie faci in viata ta, cum incepi sa devii mai ferm si sa capeti mai multa autoritate pe zi ce trece. Caci, practic, Saturn inseamna autoritate, inseamna sa poti sta pe propriile picioare, sa stii cine esti si ce vrei.
Poate ca nu esti foarte social in ultima vreme, poate ca grupul de cunostinte si prieteni s-a redus foarte mult, insa aveai nevoie de ceva mai mult spatiu pentru a te putea privi si a putea gestiona acest proces de transformare. Uneori, lumea chiar te intimideaza, anumite locuri si cercuri le eviti cat poti, pentru ca ai deseori sentimentul ca nu mai esti adecvat acelor spatii si conjuncturi, mai ales daca sunt prea moderne, zgomotoase sau necunoscute.
O alta posibila experienta este aceea de a gandi ca esti neiubit si neapreciat. Insa incet, incet, inveti sa lasi garda jos si sa le permiti celorlalti sa vada cine esti cu adevarat si sa te iubeasca pentru asta.

Expansiune si oportunitati
Jupiter se afla in continuare in Rac, pana pe 16 iulie, activand zona studiilor inalte, strainatatii, evolutiei si emanciparii. Inca din 2013 din iunie, Jupiter in Rac te-a ajutat sa aduci mai multa constienta in viata ta, sa privesti lucrurile dintr-o perspectiva mai inalta, sa te interesezi de cai noi de cunoastere si evolutie, sa treci dincolo de granite, fie ele fizice sau mentale. Asta faci si in acest an, cel putin pana in iulie 2014. Continui ce ai inceput si te extinzi tot mai mult, invatarii, constientizarii, cunoasterii, dar si din punct de vedere al proiectelor la care aspiri si care e posibil sa fie in strainatate sau cu implicarea unor oameni din afara tarii.
Este o perioada benefica pentru tine, in care ar fi bine sa primesti orice oportunitate de a invata ceva nou, de a-ti lua o diploma, o acreditare sau o certificare. Este momentul in care acumulezi, cresti, te dezvolti, schimbi si imbunatatesti convingeri, credinte, viziune.
Poti avea parte de mai multa aventura, de calatorii si tot felul de experiente care iti sustin procesul de evolutie si transformare. Pe de alta parte, e posibil sa inveti o noua limba straina.
Dupa 16 iulie, Jupiter se va afla in Leu, pana in august 2015. Casa carierei, reputatiei si ascensiunii profesionale este cea activata in aceasta perioada. Si e posibil sa primesti atata recunoastere cat n-ai avut niciodata pana acum. Pur si simplu, poti sa vezi cum, ceea ce ai invatat, tot ce ai experimentat, toate provocarile avute si toate incercarile au meritat fiecare moment si fiecare gram de energie investita. Iata ca ti se recunosc meritele, ti se respecta cunoasterea si experienta, si poti fi propulsat in cariera sau ales pentru pozitia de leader in diverse proiecte.
Este vremea sa arati tot ce stii si ce ai invatat, tot ce esti si ce poti crea. Cu bucurie, cu entuziasm, dar si cu puterea de a-i insufleti peceilalti spre a duce la indeplinire diverse scopuri si proiecte.
Este o perioada fructuoasa, binemeritata, demult asteptata. Vor fi si momente tensionate, momente de nesiguranta si teama, dar per ansamblu, sansele sunt de partea ta. 

Schimbari, Surprize, Inovatie
Te afli intr-un continuu proces de reinventare, in zona muncii mai ales, gratie lui Uranus care se afla aici (Berbec) inca din martie 2011. Incepand din toamna lui 2012, Uranus formeaza cuadraturi cu Pluto, o serie de 7, anul acesta avand loc doua dintre ele, in aprilie si in decembrie. Unde mai pui ca in prima parte a anului, avem parte si de o cruce cardinala, extrem de provocatoare, fiind formata din Uranus (Berbec), Marte (Balanta), Jupiter (Rac), Venus si Pluto (Capricorn).
Asadar, poti avea parte de schimbari majore, de surprize, de aventura. Necunoscutul este parte din experienta ta acum si ai face bine sa te obisnuiesti cu asta. Nu prea poti programa nimic, cu atat mai putin pe termen lung, e destul de greu sa te bazezi pe logica, nu pentru ca e rau, ci pentru ca nu functioneaza asa. Acum, este despre a fi si a alege in prezent, despre a darui cat mai mult din potentialul tau clipei prezente, despre a fi cat mai constient si cat mai flexibil. Tot ce vine in viata ta iti este util si te provoaca sa depasesti tot mai multe limite si granite. Unele schimbari te iau pe sus, inca din 2013, iar tu poti alege daca le primesti si accepti, mergand in pas cu ele, sau li te opui. Evident, alegerea inteleapta este sa fii cat mai flexibil si sa accepti tot ce vine, continuand sa fii prezent si fiind mereu pregatit sa aduci ceva nou, in viata de zi cu zi, in munca ta, in proiectele tale.
Parca mereu apar lucruri si idei noi, mereu te provoaca vreo propunere sau vreo experienta. Te reinventezi, iar si iar. Esti chemat sa faci lucruri nemaifacute, sa-ti pui acolo energia si originalitatea, experienta si cunoasterea.
Instabilitatea nu e pe placul tau, insa atat e ce-ti poate promite Uranus pentru moment. Si, evident, daruri pe masura adaptabilitatii tale.

Transformare profunda
Pluto este responsabil la acest capitol. Pluto se afla in Capricorn, pentru multi, multi ani de acum incolo (din 2008 si pana in 2026), iar transformarea pe care o vizeaza este la nivel de comunicare, viata de zi cu zi, mesaj transmis, relatii cu fratii si surorile, calatorii scurte, promovarea ideilor. Practic, Pluto te invata sa renunti cu mai multa usurinta la vechi si sa imbratisezi noul, sa te debarasezi de un mod de gandire invechit, eventual preluat de la altii si sa alegi, cu ajutorul intuitiei excelente, ceea ce este potrivit pentru tine.
Este o perioada buna pentru a exersa un alt tip de comunicare, un alt fel de a relationa cu tot ce e in jurul tau. Legatura care se creeaza intre tine si tot ce e in jurul tau devine tot mai profunda, perceputa la nivel energetic, subtil. Esti tot mai capabil sa asculti dincolo de cuvinte, sa primesti mesaje de peste tot, de la oameni, dar si de la animale, din natura, din astral. Inveti cum sa fii receptiv si atent in jurul tau, intr-un mod mai constient decat pana acum.

IUBIRE SI RELATII
Neptun se afla in casa iubirii si creativitatii. Daca esti singur, probabil inca visezi la o iubire transcendentala, la intalnirea unui suflet pereche, o poveste rupta din povestile cu zane. Exista o predispozitie accentuata de a trai intr-o lume imaginara, de a te iluziona in privinta unui viitor (sau prezent) partener, de a vedea doar ceea ce vrei la ceilalti.
E drept, Neptun te ajuta sa cultivi o anume compasiune, intelegere, acceptare si blandete, ceea ce e de bun augur pentru o relatie care e construita in primul rand pe valori spirituale. Adevarul este ca, ce-ti doresti cel mai mult sau inveti cu precadere acum, este sa fii iubit asa cum esti si sa daruiesti atat cat poti. Fara conditii, limitari, teama sau vinovatie. Si nu e imposibil sa traiesti o astfel de iubire si o astfel de relatie. De altfel, poti exersa acest gen de impartasire a iubirii cu toti oamenii dragi din preajma.
Pana si relatiile consacrate trec acum printr-un proces de “spiritualizare”, in sensul ca invata sa primeasca si sa imaprtaseasca iubirea la un alt nivel. Uneori, tot ce apare in astfel de relatii este perceput ca instabilitate, iluzie si confuzie. Si e posibil sa fie si asta. Totusi, pentru a accede iubirea aceasta tot mai pura, tot mai Dumnezeiasca (fara nici un fel de conditie), e necesar sa renunti la ego, la logica si ratiune. Sa gandesti mai putin relatia, sa judeci tot mai putin si sa iubesti mai mult.

SANATATE SI VITALITATE
Pe axa sanatatii, sunt Uranus (casa a VI-a, Berbec) si Marte (primele 7 luni ale anului, Balanta, casa a XII-a). In prima parte a anului, e posibil ca organismul sa-ti dea tot felul de semne ca are nevoie de mai multa ingrijire si protectie. Cu Marte in Balanta pot reveni unele afectiuni renale, de exemplu, care nu au fost tratate la timp sau nu au fost tratate corespunzator. Vorbim despre afectiuni cronice care acum merita toata atentia.
Pe de alta parte, Uranus in Berbec predispune la agitatie, neliniste, stress, mai ales ca schimbarile anul acesta nu sunt putine si nici comode. E posibil sa ai simptome dintre cele mai ciudate si oricat ai vrea sa incadrezi intr-un diagnostic clasic va fi aproape imposibil. Pentru ca mare parte dintre ele sunt somatizari ale starilor prin care treci in procesul acesta complex de transformare, in care cu totii ne aflam.
Ca recomandare, e bine sa schimbi cate ceva in stilul de viata, in programul zilnic, sa adaugi mai multe ore de relaxare si odihna, sa acorzi o mai mare atentie alimentatiei si sa folosesti metode alternative care simti ca ti se potrivesc.

CARIERA SI OPORTUNITATI

Am amintit deja in prima parte a acestui material, despre oportunitatile de care te poti bucura pa parcursul acestui an si in special in cea de-a doua parte a lui. Si despre schimbarile de drum, bruste, imprevizibile, care pot surveni la locul de munca, dar si in colectivul de lucru sau in abordarea proiectelor. Esti in plina ascensiune, iar aceasta necesita ajustari si schimbari. Practic, acum ai de renuntat la obiceiuri vechi, la tipare de gandire nefolositoare, la un fel de a face lucrurile care nu se mai potriveste cu realitatea prezenta.
Insa de oportunitati nu duci lipsa, asta e clar. Nu trebuie decat sa le vezi /auzi si sa spui “da” in timp ce deja sari in barca. Ce daca nu stii destinatia exacta, ce daca vor mai fi schimbari pe drum, importanta pana la urma este calatoria si darurile pe care ea ti le ofera pe parcurs.
Pregateste-te pentru unul dintre cei mai infloritori ani ai tai, din punct de vedere profesional si al reputatiei.

BANI SI PROSPERITATE
Nu sunt schimbari spectaculoase in aceste arii de viata, sau cel putin nu sunt tranzite notabile. Totusi, relatia ta cu banii si cu planul material poate suferi schimbari si transformari, ca urmare a dezvoltarii si inteleptirii tale. Sa nu uitam ca Saturn iti restructureaza atitudinea, personalitatea si viata, deci e posibila si o schimbare, in sensul cresterii responsabilitatii, in ce priveste relatia ta cu banii si crearea prosperitatii.
Intr-un fel, in ce te priveste, lectia de invatat este despre a lasa sa straluceasca potentialul interior, a-ti pune la vedere talentele si calitatile, a impartasi din cine esti cu mai multa usurinta, deschidere si degajare. Iar la asta te ajuta Jupiter in Leu, in a doua jumatate a anului. Adica, desi deseori preferi sa stai in umbra, acum nu prea mai e posibil.
Prin urmare, facand ce te inspira, daruind cu mai multa bucurie si lejeritate ce ai de daruit, vor veni si banii. Aminteste-ti totusi, ca banii sunt in viata ta, in masura in care tu ii primesti, sub diferite forme.
O perioada favorabila si fertila din punct de vedere financiar este finalul lunii septembrie si  octombrie.

Astrolog Nicoleta Svârlefus 

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
__________________________________________

Citiţi şi horoscopul pe 2014 al celorlalte zodii!

 BerbecBalanţă
TaurScorpion
GemeniSăgetător
RacCapricorn
LeuVărsător
FecioarăPeşti

________________________________________

Vrei un horoscop personalizat? Click aici!


×
Subiecte în articol: horoscop 2014