x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Horoscop 2014: Sagetator

Horoscop 2014: Sagetator

05 Ian 2014   •   19:06
Horoscop 2014: Sagetator


Jupiter se afla inca in Rac, pana pe 16 iulie 2014, intr-o zona a horoscopului care tine de finante, resurse ale altora, beneficii din afaceri comune, favoruri si sustinere din partea celor din jur, datorii, taxe, credite. Asadar, in prima parte a anului, inca te ocupi de aceste aspecte ale vietii, mai ales de reglarea unor conturi cu creditorii, de achitarea unor datorii si stabilirea de noi strategii financiare.

Expansiune, oportunitati
Ai in continuare sustinerea unor oameni, materiala si nu numai, ti se fac favoruri, insa evita sa te bazezi prea mult pe asta si sa fortezi nota. Ianurie, februarie si aprilie sunt luni delicate, generatoare de stress la acest capitol si e posibil sa se nasca unele tensiuni inclusiv in relatii. Totusi, este si o perioada de mobilizare a resurselor interioare si de salt inainte, cu atat mai mare cu cat iti asumi transformarea interioara aferenta. Caci dincolo de provocari, acesta este scopul important: schimbarea atitudinii tale in raport cu banii si cu planul material, concentrarea pe latura spirituala si de crestere interioara. Multe se vor schimba in interiorul tau in aceasta perioada si, in definitiv, acesta este cel mai mare castig.
Luna mai este favorabila tranzactiilor imobiliare si imbunatatirii situatiei materiale, prin constientizarea si gasirea unor mijloace de punere in comun a resurselor, cu partenerul de viata sau cu parteneri de afaceri. Acum e timpul sa fructifici tot ce ai primit, invatat, acumulat ca experienta. Situatia financiara a partenerului se poate imbunatati. Poti obtine o finantare pentru un proiect.
In prima jumatate a anului, viata intima are o importanta deosebita, si e bine sa-i acorzi atentie. Acum se pot spulbera multe tabu-uri, se pot vindeca blocaje sexuale.
Din 16 iulie, Jupiter se muta in Leu pentru un an de zile, iar viata ta devine tot mai senina. In primul rand ca nu mai stai cu atentia la toate detaliile, nu-ti mai faci atatea griji, ci incepi sa privesti lucrurile dintr-o perspectiva mai inalta. Acum, viziunea este esentiala, si nu micile preocupari zilnice care te fac uneori sa nu vezi padurea de copaci.
E timpul, din nou, sa visezi, sa-ti croiesti drum catre implinirea aspiratiilor, sa te ocupi de evolutia si dezvoltarea ta. Intalnesti oameni pe post de ghizi sau profesori, poti incepe sa studiezi ceva nou (eventual o limba straina), ti se deschid usi in strainatate, poti incepe colaborari noi.
A doua parte a anului reprezinta un context excelent pentru a te perfectiona, a evolua si a-ti rafina si cultiva talentele. Te bucuri de o mai mare audienta, te expui mai mult, ai mai mari sanse sa faci calatorii, sa te conectezi cu oamenii dincolo de limba, origine sau cultura.

Lectii, probe
Aici intervine Saturn, care din octombrie 2012 se afla in Scorpion, in casa a XII-a din horoscopul tau general. Saturn sta in Scorpion si anul acesta, pana in ultima saptamana, cand intra in semnul tau zodiacal. Apoi, face o intoarcere in Scorpion, in iunie 2014, urmand sa revina definitiv in Sagetator in septembrie.
Asadar, inca un an in care sa-ti acorzi mai multa atentie, sa te ingrijesti de vindecarea si transformarea interioara, sa dai jos sacii pe care-i duci in spate, sa renunti la poverile care nu-ti permit sa mergi mai departe si sa te dezvolti armonios. Este un an al eliberarii unor temeri nejustificate, dar si al asumarii totale a cine esti si ce ai creat in viata ta pana acum. Nu mai e timp de plangeri sau de dat vina pe altii pentru tot ce nu ai realizat pana acum, ci e momentul sa-ti asumi toate alegerile. Asta iti va da puterea necesara sa mergi mai departe si sa te re-creezi.
Este si un an al abandonului in fata evenimentelor care uneori par sa te ia pe sus. Poti invata acum sa te delimitezi de tot ce se intampla in exterior, pentru a te ocupa de interior, admitand ca numai astfel vei putea sa schimbi ceva cu adevarat.
E posibil sa fie nevoie sa te pui in slujba altora, sa ai grija de cineva din familie. Inveti sa (te) daruiesti mai mult, sa  fii mai compasiv fata de procesul celorlalti si mai tolerant. Smerenia si simplitatea, responsabilitatea si (auto)disciplina sunt lectiile pe care Saturn ti le preda. Esti gata sa le inveti?

Schimbari, surprize, inovatie
Cu Uranus in Berbec, in zona creativitatii si iubirii, in acest an te simti ca intr-un montagne-rousse, cand in extaz, cand in agonie, dar experientele traite, atat in ce priveste creativitatea si exprimarea de sine, cat si in privinta ariei romantice, sunt in mod cert inedite si te provoaca sa-ti depasesti unele limite, complexe, inhibitii si temeri.
Tumultul cu care vine la pachet, acest an, mai ales prima lui jumatate, poate scoate la lumina ceva ce nici nu stiai ca ai de oferit. Toate modurile creative in care alegi sa te exprimi acum te pot duce pe culmile placerii si bucuriei, talente care au dormit ana acum in tine ies la iveala si sunt puse la treaba, pofta de aventura si de viata iti revine.
Poti crea lucruri extraordinare, prin scris, vorbit sau orice act artistic. Poti fi centrul atentiei si ai sansa sa te remarci prin forta interioara, dar mai ales prin inteligenta, viziune „altfel”, constiinta elevata, idei ingenioase.
Totul este sa fii dispus sa te reinventezi si sa renunti la trecut, la idei invechite si prejudecati. Sa te adaptezi mereu din mers, sa primesti schimbarile chiar si cand sunt incomode, sa fii dispus sa aduci mereu ceva nou in viata ta. Cercul de prieteni si cunostinte se poate schimba radical, de pilda. Dar toate schimbarile care au loc sunt pentru a-ti favoriza cresterea si dezvoltarea.
Atentie la extravangantele si riscurile prea mari, inclusiv in zona finantelor, care pot fi foarte paguboase, mai ales in lunile aprilie si decembrie.

Transformare, Purificare
Zonele de viata care iti aduc cele mai profunde transformari tin de resursele materiale proprii, de potentialul tau, de darurile pe care le ai de oferit si stima de sine. Este o perioada destul de provocatoare pentru tine, de mai multi ani, dar mai ales din 2012 incoace, timp in care ai simtit tot mai acut presiunea asupra ta in ce priveste veniturile si gestionarea acestora.
E cert ca nu mai pot continua asa lucrurile, in acest sector, pentru ca ai ajuns la limita. De aceea, Pluto este aici sa-ti dea impulsul de a schimba si transforma in profunzime intreaga atitudine fata de bani si fata de latura materiala a vietii. Multe credinte s-au schimbat deja, multe valori s-au rasturnat, prioritatile s-au schimbat. Si procesul acesta va continua si in acest an.

IUBIRE SI RELATII
Aceste arii de viata se afla sub influenta lui Uranus care se afla acum in casa iubirii, in opozitie (in primele 7 luni ale anului) cu Marte plasat in Balanta. Nu se poate vorbi despre prea multa liniste, nici de rutina, in ce priveste relatiile romantice. Anul acesta va aduce suisuri si coborasuri, schimbari, surprize, chiar socuri.
Cei casatoriti vor pretinde tot mai multa libertate si vor parea tot mai distanti fata de partenerii lor. Nu e un tranzit favirabil exprimarii sentimentelor si emotiilor, asa ca cei care au Sagetatori pe-aproape, sa nu le ceara imposibilul si sa incerce sa-i accepte asa cum sunt. Pe de alta parte, unuii Sagetatori se vor desprinde atat de mult de vechile obiceiuri, incat, luandu-si foarte multe libertati, e posibil sa alunece in derapaje sentimentale.
Cei singuri pot trai experiente palpitante in zona romantica, pot cunoaste o persoane speciale, poate nu comode, nici conventionale, dar in mod cert fascinante, de care se pot indragosti.
Nu este cel mai potrivit an pentru casatorii in cazul Sagetatorilor, intrucat Nodul Sud va fi in Berbec, in casa iubirii, din februarie 2014, ceea ce indica destul de multe lectii de invatat in acest sens si dificultati in armonizarea cu celalalt. Este mai degraba un an al instabilitatii, nu unul al legamintelor pe termen lung sau al atasamentelor. Cumva, esti invitat sa primesti tot ce vine asa cum vine si sa te adaptezi din mers oricarei situatii.

SANATATE SI VITALITATE
Cu Saturn in casa a XII-a, e recomandat sa fii atent la orice semnal pe care ti-l da organismul. Afectiunile care nu au fost tratate corespunzator se pot croniciza, iar rezistenta ta nu mai e la fel ca i alti ani. Tocmai de aceea, avand in vedere ca Saturn reordoneaza si restructureaza, pe unde trece, e momentul sa cauti cauzele eventualelor dezechilibre fizice, in trecut si mai ales la nivel emotional. Vindecarea fizica are loc din interior catre exterior, din straturi mai profunde, imateriale, catre cele materiale, fizice. De asemenea, e momentul sa schimbi ganduri, obiceiuri, stil de viata.
Momentele mai dese de relaxare, detasare si odihna sunt absolut necesare si utile. De asemenea, curele de detoxifiere sunt o solutie buna pentru a mai elibera din balast.

CARIERA SI OPORTUNITATI
Se intrevede un an cu schimbari si cu reconfigurari majore, in ce priveste cariera. Presiunile nu vor inceta, mai ales in zona finantelor, insa acestea te pot determina sa-ti reconsideri pozitia intr-o afacere, sa-ti redefinesti rolul social, sa schimbi abordarea, eventual sa te reorientezi. Ai suficienta putere si inteligenta, pentru a gasi cele mai bune solutii in aceasta privinta. Cu cat mai mult iti fructifici talentele si creativitatea, cu atat mai multa usurinta vei avea in derularea unor proiecte. Totul este sa te intrebi permanent ce altceva e posibil, ce alta cale e disponibila si poti s-o alegi? La ce poti renunta, din ce e vechi si nu-ti mai foloseste?
Cu cat esti mai deschis, mai flexibil, mai dispus sa te transformi, sa renunti la invelisuri ale egoului (control, frica, inversunare, posesivitate, atasament, rigiditate), cu atat mai mult vei simti gustul bucuriei.
Ai suficiente oportunitati de crestere si dezvoltare in acest an, doar sa le vezi, sa le fructifici si sa fii recunoscator pentru ele. Cele mai multe vin prin cunostinte, prieteni, asocieri. Vei primi recunoasterea muncii tale, te vei bucura de rezultate frumoase, iti poti imbunatati statutul socio-profesional, cu conditia sa faci schimbarile pe care ti le sugereaza Pluto. Impropriu spus „sugereaza”, caci Pluto nu prea negociaza. Iar cand vin incercarile determinate de un astfel de tranzit, cu framantarile aferente, stim sigur ca nu ne putem opune (daca o facem, e in detrimentul nostru), ca avem de renuntat la ceva vechi, la o parte din ego, si ca e prilej de purificare si crestere.

BANI SI PROSPERITATE
Am vorbit mai sus despre efectele lui Pluto in zona banilor, care anul acesta este implicat in tot felul de aspecte provocatoare si mobilizatoare cu alte planete lente, ceea ce inseamna ca te afli in plin proces de „detoxifiere” cosmica si transformare profunda.
Anul acesta, ai de lucru cu atitudinea fata de bani si posesiuni. Pe de o parte, e necesar sa renunti la atitudinea veche, la abordarea total neconstructiva conform careia fara bani nu poti fi fericit, la convingerea ca ai incercat tot ce ai putut. Nu, nu ai incercat tot. Pentru ca tot inseamna TOT si pana la acest tot mai este mult. Asadar, e timpul sa lasi deoparte puncte de vedere care de opresc si te limiteaza, unele (majoritatea) preluate de la altii, sa dai voie acestei purificari sa aiba loc, oricat de dureroasa ar fi. Poate ca, renuntand la ceea ce stii despre bani si nu numai, te vei simti confuz o perioada, insa apoi vei avea mlt mai multa libertate de a crea o multime de posibilitati noi pentru tine.
Fii constient ca Sursa esti tu si ca, oricare ar fi situatia acum, tot tu o poti schimba. De data aceasta nu cu ambitie, orgoliu sau incrancenare, ci cu fluiditate, rabdare si smerenie. Constient de structura ta divina si cu credinta permanenta.

Astrolog Nicoleta Svârlefus 

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro

__________________________________________

Citiţi şi horoscopul pe 2014 al celorlalte zodii!

 BerbecBalanţă
TaurScorpion
GemeniSăgetător
RacCapricorn
LeuVărsător
FecioarăPeşti

________________________________________

Vrei un horoscop personalizat? Click aici!


×